Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Kļockas

FOTO: Shutterstock.com

Kļockas ir tradicionāls Latgales virtuves ēdiens - vārītas vai apceptas kartupeļu klimpas, ko pasniedz ar skābu krējumu, kausētu sviestu vai apceptu cauraudzīti un sīpoliem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 10 kartupeļi
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • Sāls
  • Sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus izvāra, samīca, pieliek sāli un nedaudz atdzesē. Kartupeļu masai pieliek olas un miltus, samīca mīklu.
  2. Mīklu izrullē garā desā, ar nazi nogriež centimetru plānas šķēles, sarulē bumbiņas.
  3. Bumbiņas vāra sālītā ūdenī, kam pievienots nedaudz cietes vai apcep pannā izkausētā sviestā.
  4. Pasniedz ar kausētu sviestu, skābu krējumu vai ceptiem cauraudzīša kubiņiem ar sīpoliem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar kausētu sviestu, skābu krējumu vai ceptiem caura...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Līdzīgās receptes

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas