Kļockas

2011. gada 5. maijs
Foto: Shutterstock.com
Kļockas ir tradicionāls Latgales virtuves ēdiens - vārītas vai apceptas kartupeļu klimpas, ko pasniedz ar skābu krējumu, kausētu sviestu vai apceptu cauraudzīti un sīpoliem.
Pagatavošana
40 min
1. Kartupeļus izvāra, samīca, pieliek sāli un nedaudz atdzesē. Kartupeļu masai pieliek olas un miltus, samīca mīklu.
2. Mīklu izrullē garā desā, ar nazi nogriež centimetru plānas šķēles, sarulē bumbiņas.
3. Bumbiņas vāra sālītā ūdenī, kam pievienots nedaudz cietes vai apcep pannā izkausētā sviestā.
4. Pasniedz ar kausētu sviestu, skābu krējumu vai ceptiem cauraudzīša kubiņiem ar sīpoliem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu