Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes, čili un apelsīnu kūka

2011. gada 14. aprīlis
Foto: Baiba Veršāne
Pagatavošana
80 min
1. Daļa no nepieciešamā.
Foto: Baiba Veršāne
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C, sagatavo kūkas formu (apmēram 25cm diametrā). Šokolādes mērcītei regulāri maisot, uzkarsē katliņā ūdeni, sviestu, medu un šokolādi līdz masa ir viendabīga.
Foto: Baiba Veršāne
3. Biskvītam saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas un vaniļas cukuru. Pievieno miltus un cepamo pulveri.
Pusi no biskvīta masas ieliek citā traukā.
4. Pusi no šokolādes mērcītes un visu čili pievieno pusei biskvīta masas. Otrai puses biskvīta masas pievieno apelsīna miziņu un sulu.
5. Kūkas formā ieklāj šokolādes biskvīta masu un pa virsu klāj apelsīnu biskvīta masu. Var arī otrādi.
6. Cep 40-50 minūtes. Tad ņem ārā un atdzesē.
7. Glazūrai sajauc apelsīna sulu, cukuru un apelsīnu liķieri.
Foto: Baiba Veršāne
8. Uzmanīgi izņem kūku no formas un pārklāj ar glazūru. Virs tās klāj šokolādes mērcīti.

Labu apetīti!
Foto: Baiba Veršāne
Uz augšu