Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Lieldienu persiku pīrāgs

Lieldienu persiku pīrāgs

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g kviešu miltu
  • 1 ēd. k. Dansukker baltā smalkā cukura
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 2 olas
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • 75 g Dansukker pūdercukura
  • 1 tējk. Dansukker vaniļas cukura
  • 50 g Dansukker baltā smalkā cukura
  • 6 persiku pusītes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ieber traukā miltus un cukuru.
  2. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga.
  3. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  4. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes.
  5. Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos.
  6. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa sīrupā.
  7. Ielej masu formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas.
  8. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pasta ar malto gaļu un lečo

Pasta ar malto gaļu un lečo

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas