Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Lieldienu persiku pīrāgs

2011. gada 14. aprīlis
Foto: Dansukker
Pagatavošana
60 min
1. Ieber traukā miltus un cukuru.
2. Taukvielas sasmalcina nelielos gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga.
3. Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
4. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes.
5. Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu sagriež mazos gabaliņos.
6. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un iemaisa sīrupā.
7. Ielej masu formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15 minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas.
8. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu