Fenheļu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 250 g fenheļa
  • 2 ēdamk. sviesta
  • ½ l gaļas buljona
  • 2 ēdamk. kartupeļu cietes
  • 2 -3 ēdamk. piena
  • 2 ēdamk. krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 tējk. citrona sula
  • Sāls
  • ½ glāze šerija

Pagatavošana

30 min.
  1. Fenheli nomazgā, notīra un sagriež sloksnītēs.
  2. Dažas sloksnītes atliek malā, pārējo fenheli izsautē sviestā, uzlej buljonu un nedaudz pavāra.
  3. Buljonu iebiezina ar pienā izšķīdinātu cieti.
  4. Vēlreiz uzvāra, katliņu noņem no uguns. Zupai pievieno ar krējumu sakultu olas dzeltenumu.
  5. Pieliek sāli, pielej citronu sulu un šeriju.
  6. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigajām fenheļa sloksnītēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi