Čahohbili

2011. gada 11. aprīlis
Foto: jurka
Gruzīnu nacionālais ēdiens
Pagatavošana
50 min
1. Visupirms jāķeras pie vistas. Šķiņķīšus sadala uz pusi, lai nav pārāk lieli gabali. Gabaliņus liek kādā traukā un pa virsu kaisa sāli un piparus, mazliet karija.
Foto: jurka
2. Visu apmaisa.
Foto: jurka
3. Ļauj, lai gaļa mazliet atpūšas. Pa to laiku sagriež sīpolus, ķiplokus un sablenderē tomātus. Tomātus vajadzētu tikpat cik ir vista, bet sīpolus pusi no tomātu vai vistas daudzumu. Vasarā (tad, kad tomāti garšo pēc tomātiem) var izmantot arī zaļus, applaucētu ar noņemt mizu, bet arī sablenderētus.
Foto: jurka
4. Kad viss sagatavots, tad liek cepties vistu, novieto to ar ādiņu uz leju un liek aukstā vai remdenā pannā nevis sakarsētā. Panna vajadzīga padziļa vai arī izmanto seklu katliņu. Eļļu praktiski nevajag, jo vista sāks suloties.
Foto: jurka
5. Vistu apbrūnina.
Foto: jurka
6. Kad abas puses apceptas, tad pievieno klāt sīpolus.
Foto: jurka
7. Cep līdz sīpoli caurspīdīgi.
Foto: jurka
8. Tad vistu un sīpolus aplej ar samaltajiem tomātiem, klāt pievieno ķiploku un koriandru, mazliet citrona sulas un ļauj, lai viss uz nelielas uguns sautējas 40 minūtes.
9. Pasniedz kopā ar kartupeļiem vai rīsiem, der klāt arī kādi zaļumi, pētersīlis vai kinza.
Foto: jurka
10. Labu apetīti!
Uz augšu