Vistas salāti ar speķi un olu

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 8 žāvētas (var arī vārītas vai ceptas) vistas stilbiņi
  • 200 g šampinjonu vai citu sēņu
  • 150 g caur-auguša speķa
  • 2 salātu galviņas
  • 3 cieti novārītas olas
  • 2 -3 tomāti
  • Sasmalcināti pētersīļi
  • Mērce
  • 2 ēd.k.vīna etiķa
  • 1 tējk.sāls
  • 1 /4 tējk.balto piparu
  • 4 ēd.k. augu eļļas
  • 1 ēd.ķ. ūdens
  • 2 ēd.k. čilli-tomātu mērces (vai arī nedaudz čilli pulverveidā)
  • 5 ēd.k. kečupa

Pagatavošana

30 min.
  1. Atdala vistu no kauliem, un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Noskalo un notīra sēnes. Sagriež 4 daļās.
  3. Pannā bez taukiem apcep speķa šķēlītes. Tad speķa šķēlītes nosusina uz cepam-papīra. Pannā atlikušajos taukos apcep sēnes.
  4. Salātus noskalo, saplucina mazos gabaliņos un kārto trauka apakšējā daļā. Tad pievieno vistas gabaliņus, sēnes un speķi, sagrieztus šķēlītēs tomātus un olas. Pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.
  5. Samaisa visas mērces sastāvdaļas. Salātus pasniedz ar mērci un kraukšķīgu maizīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi