-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Bumbiņcepumi
Gards našķis pie tējas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 glāze/s sviesta
-
3/4 glāze/s brūnā cukura
-
2 olu dzeltenumi
-
50 g šokolādes
-
2 tējk. sarīvētas apelsīna miziņas
-
1 tējk. kanēļa
-
1 tējk. vaniļas cukura
-
2.25 glāze/s miltu
-
1 glāze/s sasmalcinātu zemesriekstu
-
2 olu baltumi
-
Ķirši bez kauliņiem (var izmantot no ievārijuma)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Izkausē sviestu un sakuļ kopa ar cukuru. Pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz sakuļ.
-
Izkausē šokolādi un pievieno masai. Tāpat peivieno apelsīna miziņu, kanēli un vaniļas cukuru un visu kārtīgi samaisa.
-
Beigās pievieno miltus. Masai jābūt stingrai, lai pēc tam var veidot bumbiņas.
-
Sasmalcina zemesriekstus(es to darīju ar miksera palīdzību). Ar dakšu nedaudz sakuļ olas baltumus.
-
No gatavās mīklas veido nelielas bumbiņas.
-
Tad katru bumbiņu pamērcē olas baltumā un apviļā riekstos.
-
Bumbiņas liek uz pannas un katru bumbiņai vidū ar pirkstu izveido nelielu bedrīti.
-
Cepumus cep 175 C 12 minūtes vai kamēr riekti sāk palikt brūni.
-
Gatavajiem cepumiem, izveidotajā bedrītē liek vienu ķirsi.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs