Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta ar vistas fileju

2011. gada 30. marts
Foto: Kristīne Karloviča
Pagatavošana
40 min
1. Sagriež vistas fileju mazos gabaliņos, liek uz karstas, ieeļļotas pannas cepties uz vidējas uguns, uzliek vārīties ūdeni makaroniem, kamēr vista cepās, ūdens vārās, sarīvē ķiplokus un pievieno vistas filejai..Kad fileja paliek jau mazliet brūnāka, iespiež citrona sulu uz tās un uzliek vāku, lai mazliet pasautējas uz mazākas uguns. Kad ūdens makaroniem ir sasilis, pievieno sāli un tad makaronus.. vāra uz mazas uguns un ik pa brīdim maisa...makaroniem jau esot gandrīz gataviem, pievieno vārīšanas procesā buljona kubiņu. Noņem vāciņu no pannas, kur cepās fileja, pievieno sāli, piparus - pēc garšas, mazliet kanēli, tad kariju-cik nu kam patīk, un ja deg klāt, mazliet ūdeni pielej un uzliek vāku...pēc minūtēm 2-3 pievieno tējkaroti kaltētos pētersīļus un tējkaroti kaltētas dilles, samaisa visu, pielej vēl mazliet ūdeni, samaisi un pieber miltus, atkal samaisi...:) tad liec klāt skābo krējumuun saldo krējumu, samaisi, pielej vēl ūdeni-cik uzskati par vajadzīgu un uzliec vāciņu, lai pasautējās viss, uz mazas uguns. Tikmēr sarīvē sieru. Kad mērce jau burbuļo, liec klāt sarīvēto sieru, samaisi, pieber piparmētru pēc sajūtas, pavāri 1 min, samaisi un lej virsū makaroniem, kuri tikko ir novārījušies un ūdens noliets:) Gatavs!
2. Man personīgi ļoti garšo un visiem, ko cienāju arī :)))
Uz augšu