Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Marmora kekss

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Cukurs 200 gr
  • Milti 200 gr
  • Sviests 200 gr
  • Olas 5 gb
  • Variācijas: var pievienot vaniļu, šokolādi, žāvētus augļus, rozīnes, marmelādi u.c
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Sviestu, kas kādu laiciņu paturēts istabas temperatūrā sakuļ kopā ar cukuru, miltiem un olu.
  2. 1/3 atdalu atsevišķi un sajaucu kopā ar ūdens peldē izkausētu šokolādi.
  3. Iezieš keksa formu ar eļļu vai sviestu. Pusi no gaišās masas sielej formā, tad visu šokolādīgo masu un pa virsu atkal gaišo masu. Izcepot sanāks burvīgs raibs kekss.
  4. Cepu 200 C apmēram 35 - 40 min. Vienmēr pārbaudiet ar koka irbulīti (man ir iekārtots viens garais irbulītis ko izmanto cepot gaļu uz oglēm, jo ar to var smuki iebakstīt līdz vidum un nebaidītis apdedzināt rokas) Ja irbulītis sauss - kekss gatavs, ja pie irbulīša ir mazi mīklas gabaliņi, jācep vēl mazliet.
  5. Tāpat keksā var likt žāvētos auglīšus, rozīnes, riekstus. Lai auglīši nenogrimtu un būtu vienmērīgi pa visu keksu - auglīšus vispirs sajauciet kopā ar mazliet miltu un tad uzmanīgi iemaisiet mīklā.
  6. lai Jums labi garšo. Šis ir mūsu ģimenis visiecienītākais keksiņš
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu  sacepums - kuģelis

Kartupeļu sacepums - kuģelis

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas