Marmora kekss

2011. gada 29. marts
Foto: Ilze Dudare
Pagatavošana
50 min
1. Sviestu, kas kādu laiciņu paturēts istabas temperatūrā sakuļ kopā ar cukuru, miltiem un olu.
2. 1/3 atdalu atsevišķi un sajaucu kopā ar ūdens peldē izkausētu šokolādi.
3. Iezieš keksa formu ar eļļu vai sviestu. Pusi no gaišās masas sielej formā, tad visu šokolādīgo masu un pa virsu atkal gaišo masu. Izcepot sanāks burvīgs raibs kekss.
4. Cepu 200 C apmēram 35 - 40 min. Vienmēr pārbaudiet ar koka irbulīti (man ir iekārtots viens garais irbulītis ko izmanto cepot gaļu uz oglēm, jo ar to var smuki iebakstīt līdz vidum un nebaidītis apdedzināt rokas) Ja irbulītis sauss - kekss gatavs, ja pie irbulīša ir mazi mīklas gabaliņi, jācep vēl mazliet.
5. Tāpat keksā var likt žāvētos auglīšus, rozīnes, riekstus. Lai auglīši nenogrimtu un būtu vienmērīgi pa visu keksu - auglīšus vispirs sajauciet kopā ar mazliet miltu un tad uzmanīgi iemaisiet mīklā.
6. lai Jums labi garšo. Šis ir mūsu ģimenis visiecienītākais keksiņš
Uz augšu