Tvaicēto biešu aukstā zupa

Kefīrs ir daudz piemērotāks nekā citi piena produkti tiem, kuri nepanes laktozi, jo kefīrs darbojas kā katalizators. Izdzerot kefīru, tiek uzņemtas olbaltumvielas, tauki, kālijs, fosfors un citi mikroelementi, kā arī vitamīni. Kefīrs viegli uzsūcas organismā – izdzertais piens stundas laikā tiek sagremots par 30 procentiem, bet kefīrs tajā pašā laikā – par 90 procentiem. Pateicoties tam, kefīrs uzlabo gremošanas procesu, veicina ātrāku citu produktu uzsūkšanos.

Sastāvdaļas

  • Tvaicētas bietes
  • 2.5 Liess kefīrs (o.5, maksimums 2,5)
  • Vārītas olas
  • Svaigi gurķi
  • Piena desa
  • Dilles
  • Lociņi

Pagatavošana

40 min.
  1. Iztvaicē bietes, atdzesē, sagriež salmiņos. 2) Novāra olas, atdzesē, noloba, sasmalcina.
  2. Sagriež gurķi, desu (kubiņos vai strēmelītēs), sasmalcina zaļumus, liek visu lielā katlā, pārlej ar kefīru.
  3. Konkrētas mērvienības nenorādu - atkarīgs no ēdāju skaita, pēc vēlmēm (vienam vairāk garšo bietes, citam gurķi.. Desu var neizmantot, kā arī ieteicams izvairīties no sāls, jo zupa rezultātā iegūst klasisku aukstās zupas garšu, sasūcas ar zaļumiem un dominē biešu saulīgā garša (jo tās nav marinētas, bet gan svaigas- tvaicētas, kas ir saglabājušas visus savus vitamīnus un neatkārtojamo garšu) Zupu var pirms ēšanas ielikt uz kādu laiciņu ledusskapī, lai labāk ievelkas un atdzesējas.
  4. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi