Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Salāti veselībai

Salāti veselībai

FOTO: Zaika

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Garneles
  • Melnās olīvas
  • Salātlapas
  • Svaigi tomāti
  • Mērcei:
  • Svaigs baziliks
  • 30 g galda etiķa (9%)
  • 30 g ūdens
  • 2 ēd. k. valriekstu eļļas (var arī izmantot olīvu eļļu)
  • 1 ķiploks
  • 2 tējk. cukura
  • Šķipsna sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Salātlapas un tomātus sagriež un liek trauciņos kopā ar olīvām un atdzesētām garnelēm.
  2. Gatavo mērci - mazā bļodiņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Atdzesē.
  3. Atsevišķā traukā liek svaigas bazilika lapas un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daivu. Tam pāri pārlej atdzesēto mērci un ļauj ievilkties.
  4. Pirms pasniegšanas nokāš, šķidrumu ielej burciņā, pievieno eļļu, kārtīgi sakrata un pārlej salātiem.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas