Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kraukšķīgā rupjmaizes siera zupa

Kraukšķīgā rupjmaizes siera zupa

FOTO: Zaika

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 2 Dzintara kausētie sieri
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 4 šķēle/s rupjas rudzu maizes (piem. Rankas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Burkānu sarīvē skaidiņās, smalki sagriež sīpolu, rupjmaizi sadrupina maksimāli mazos gabaliņos.
  2. Uzkarsē pannu un bez taukvielām viegli apgrauzdē sadrupināto maizīti. Liek šķīvī atdzesēties.
  3. Tikmēr pannā ielej 1 ēd. k. taukvielu (eļļa vai sviesta pikucītis) un apcep sīpolu ar burkānu, kamēr tie kļūst zeltaini. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra, liek sacepto sīpolus un burkānus, pievieno dzintara kausēto sieru un maisa, kamēr zupiņa iegūst vienmērīgu konsistenci. Kad zupa sāk mest burbuli, tā ir gatava, peč vēlēšanās var pievienot mīļākās garšvielas (kaltēti augi), izņemot sāli (diabēta lielākais ienaidnieks, sāls).
  4. Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa rupjmaizes grauzdiņus. Pasniedz ar zaļumiem , piem. sakapātām dillītēm.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju nūjiņu un svaigu gurķu salāti

Krabju nūjiņu un svaigu gurķu salāti

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas