Sākums > Receptes > Zupas

Kraukšķīgā rupjmaizes siera zupa

2011. gada 26. marts
Foto: Zaika
Pagatavošana
40 min
1. Burkānu sarīvē skaidiņās, smalki sagriež sīpolu, rupjmaizi sadrupina maksimāli mazos gabaliņos.
2. Uzkarsē pannu un bez taukvielām viegli apgrauzdē sadrupināto maizīti. Liek šķīvī atdzesēties.
3. Tikmēr pannā ielej 1 ēd. k. taukvielu (eļļa vai sviesta pikucītis) un apcep sīpolu ar burkānu, kamēr tie kļūst zeltaini. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra, liek sacepto sīpolus un burkānus, pievieno dzintara kausēto sieru un maisa, kamēr zupiņa iegūst vienmērīgu konsistenci. Kad zupa sāk mest burbuli, tā ir gatava, peč vēlēšanās var pievienot mīļākās garšvielas (kaltēti augi), izņemot sāli (diabēta lielākais ienaidnieks, sāls).
4. Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa rupjmaizes grauzdiņus. Pasniedz ar zaļumiem , piem. sakapātām dillītēm.

Lai labi garšo!
Uz augšu