Kraukšķīgā rupjmaizes siera zupa

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 2 Dzintara kausētie sieri
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 4 šķēle/s rupjas rudzu maizes (piem. Rankas)

Pagatavošana

40 min.
  1. Burkānu sarīvē skaidiņās, smalki sagriež sīpolu, rupjmaizi sadrupina maksimāli mazos gabaliņos.
  2. Uzkarsē pannu un bez taukvielām viegli apgrauzdē sadrupināto maizīti. Liek šķīvī atdzesēties.
  3. Tikmēr pannā ielej 1 ēd. k. taukvielu (eļļa vai sviesta pikucītis) un apcep sīpolu ar burkānu, kamēr tie kļūst zeltaini. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra, liek sacepto sīpolus un burkānus, pievieno dzintara kausēto sieru un maisa, kamēr zupiņa iegūst vienmērīgu konsistenci. Kad zupa sāk mest burbuli, tā ir gatava, peč vēlēšanās var pievienot mīļākās garšvielas (kaltēti augi), izņemot sāli (diabēta lielākais ienaidnieks, sāls).
  4. Īsi pirms pasniegšanas zupā iemaisa rupjmaizes grauzdiņus. Pasniedz ar zaļumiem , piem. sakapātām dillītēm.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi