Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Centrāltirgus belaši

Centrāltirgus belaši

FOTO: Shutterstock.com

Gardi un pufīgi rauga mīklas belaši ar sulīgu gaļas pildījumu - vēl labāki nekā Centrāltirgū nopērkamie.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa - 500 g
  • Sīpoli - 2 lieli gb
  • Malti pipari - pēc izvēles
  • Sāls - pēc izvēles
  • Mīkla
  • Milti - 4 glāzes
  • Ūdens/piens - 1.7 glāzes
  • Cukurs - 2 ēdamkarotes
  • Sāls - 1.5 tējkarotes
  • Raugs - 1.5 tējkarotes
  • Augu eļļa - 2 ēdamkarotes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Mīkla: milti, nedaudz uzsildīts piens/ūdens, cukurs, sāls, raugs, eļļa. Visu sajauc, izmīca un noliek siltā vietā uz stundu, lai mīkla paceļas.
  2. Pildījums: sajauc gaļu ar smalki sakapātiem sīpoliem. Lai pildījums ir mīkstāks, var nedaudz pievienot sviestu, buljonu vai ūdeni.
  3. Pagatvošana: kad mīkla pacēlusies, sadala to dūres lieluma bumbiņās. Tad katru bumbiņu saplacina kā pankūku un liek iekšā pildījumu.
  4. Veido groziņu un mīklas maliņas ieloka uz vidu, lai vidū paliek mazs caurumiņš.
  5. Liek pannā sakarsētā eļļā. Belašus liek vispirms cepties ar caurumiņu uz leju, tad apgriež un apcep no otras puses un arī no sāniem!

    Labu apetīti!
    Liek pannā sakarsētā eļļā. Belašus liek vispirms cepties ar...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas