Centrāltirgus belaši

2011. gada 26. marts
Foto: Shutterstock.com
Gardi un pufīgi rauga mīklas belaši ar sulīgu gaļas pildījumu - vēl labāki nekā Centrāltirgū nopērkamie.
Pagatavošana
90 min
1. Mīkla: milti, nedaudz uzsildīts piens/ūdens, cukurs, sāls, raugs, eļļa. Visu sajauc, izmīca un noliek siltā vietā uz stundu, lai mīkla paceļas.
2. Pildījums: sajauc gaļu ar smalki sakapātiem sīpoliem. Lai pildījums ir mīkstāks, var nedaudz pievienot sviestu, buljonu vai ūdeni.
3. Pagatvošana: kad mīkla pacēlusies, sadala to dūres lieluma bumbiņās. Tad katru bumbiņu saplacina kā pankūku un liek iekšā pildījumu.
4. Veido groziņu un mīklas maliņas ieloka uz vidu, lai vidū paliek mazs caurumiņš.
5. Liek pannā sakarsētā eļļā. Belašus liek vispirms cepties ar caurumiņu uz leju, tad apgriež un apcep no otras puses un arī no sāniem!

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu