Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni un siers mm

2011. gada 23. marts
Foto: inese cubrevica
Pagatavošana
60 min
1. Izvāri makaronus gandrīz gatavus sālsūdenī. Sagriez šķiņķi sloksnītēs vai kubiņos. Sasmalcini sīpolu. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem un iezied karstumizturīgu formu.
2. Izkausē taukvielas katlā un cep sīpolus caurspīdīgus, taču neapbrūnini. Pārkaisi ar miltiem. Pamazām, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Pievieno piparus un šķiņķi. Atstāj sarīvēto sieru nepilnus 1 dl, bet atlikušos iemaisi šķiņķa mērcē. Beigās pieliec mērcei notecinātos makaronus.
3. Ielej maisījumu ieziestajā formā. Sajauc rīvmaizi un atlikušo rīvēto sieru un pārkaisi maisījumu makaroniem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes.
Uz augšu