Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pildīti kabači ar dārzeņu cepurīti grilēti follijā

Kolekcijas: Grila ēdienu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kabacis
  • 200 g malta gaļa
  • 100 g vārīti rīsi
  • 1 daiviņa ķiploka, sīpols, sāls, pipari
  • 1 dzeltena paprika
  • 2 tomāti
  • 1 selerijas kāts
  • Puravs
  • Dilles
  • 100 ml saldais krējums
  • 100 g kūstošs siers
  • Folija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Kabaci sagriež ripās (apmēram 7cm), ar naža palīdzību izgrebj sēklotni izveidojot dobumu kurā pildīsim gaļu.Kabača sieniņai nevajadzētu būt biezākai par 2 cm citādi tas neizcepsies no iegšpuses.
  2. Malto gaļu sajauc ar vārītiem rīsiem, sakapātu ķiploku un sīpolu, sāli un pipariem.
  3. Papriku, tomātus (bez sēklotnes),seleriju sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sāli sakapātas dilles un nedaudz saldā krējuma
  4. Katru kabača ripu liekam uz jau kvadrātos izgrieztas folijas (tai jābūt puetiekami lielai lai varētu apņemt kabaci ar pildījumu un augšpusē saņemt kopā un sasiet.
  5. Sākumā pildam malto gaļu taču pašā virspusē atstājot nedaudz vietu dārzeņiem, pirms liekam dārzeņus savelkam jau foliju uz augšu apņemot kabaci un dārzeņus liekam ar nelielu kaudzīti lai pārklāj visu kabača virsu, uzlejam vēl nedaudz saldo krējumu lai veidotos mērcīte un uzkaisam rīvēto sieru.
  6. Tad foliju kabača virspusē sakļaujam kopā un vēlams sapīt folijas galus tā lai cepšanas gaitā tā neatvērtos taču neskartu kabača virspusē uzkaisīto sieru lai tas nepielīp karstajai folijai.
  7. Cep uz grila aptuveni stundu nedaudz pagrozot, pirms nost ņemšanas pārliecinieties vai kabacis ir mīksts.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas