Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīti kabači ar dārzeņu cepurīti grilēti follijā

2005. gada 6. maijs
Foto: Maija Tauriņa
Pagatavošana
90 min
1. Kabaci sagriež ripās (apmēram 7cm), ar naža palīdzību izgrebj sēklotni izveidojot dobumu kurā pildīsim gaļu.Kabača sieniņai nevajadzētu būt biezākai par 2 cm citādi tas neizcepsies no iegšpuses.
2. Malto gaļu sajauc ar vārītiem rīsiem, sakapātu ķiploku un sīpolu, sāli un pipariem.
3. Papriku, tomātus (bez sēklotnes),seleriju sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sāli sakapātas dilles un nedaudz saldā krējuma
4. Katru kabača ripu liekam uz jau kvadrātos izgrieztas folijas (tai jābūt puetiekami lielai lai varētu apņemt kabaci ar pildījumu un augšpusē saņemt kopā un sasiet.
5. Sākumā pildam malto gaļu taču pašā virspusē atstājot nedaudz vietu dārzeņiem, pirms liekam dārzeņus savelkam jau foliju uz augšu apņemot kabaci un dārzeņus liekam ar nelielu kaudzīti lai pārklāj visu kabača virsu, uzlejam vēl nedaudz saldo krējumu lai veidotos mērcīte un uzkaisam rīvēto sieru.
6. Tad foliju kabača virspusē sakļaujam kopā un vēlams sapīt folijas galus tā lai cepšanas gaitā tā neatvērtos taču neskartu kabača virspusē uzkaisīto sieru lai tas nepielīp karstajai folijai.
7. Cep uz grila aptuveni stundu nedaudz pagrozot, pirms nost ņemšanas pārliecinieties vai kabacis ir mīksts.
Uz augšu