Čanahi ir aromātisks gaļas un dārzeņu sautējums podiņā. Tradicionāla Gruzijas virtuves recepte.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
500gjēra vai liellopu gaļa
600gkartupeļu
500gtomātu
300gbaklažānu
200gburkānu
200gsīpolu
4daivas ķiploku
2lauru lapas
2ēd. k.eļļas
Sāls, piparipēc garšas
Kinza vai pētersīļipēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Visu sagriež nelielos gabaliņos, burkānus var sarīvēt uz rupjās rīves.
Podiņu dibenā izliek gaļu, sasāla, sapiparo. Nākošo kārtu liek kartupeļus, uz kartupeļiem liek baklažānus, pēc tam sīpolus. Uzliek burkānus un pusi no tomātiem, sasāla, sapiparo.
Ja vēlas šķidrāku sautējumu, pielej 300 ml ūdeni vai buljonu.
Podiņus liek cepeškrāsnī 180 grādos un sautē 1.5-2 stundas.
5 minūtes pirms beigām pieliek palikušos tomātus ar lauru lapām un piespiež klāt ķiplokus. Pirms pasniegšanas samaisa un pārber ar zaļumiem.
Norādītais poduktu daudzums paredzēts 4 vidējiem podiņiem.