-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Rupjmaizes torte ar kakao
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Pamatnei:
-
6 olas
-
1.5 glāze/s cukura
-
1/2 kukulis rīvētas rudzu rupjmaizes
-
1 ēd. k. kartupeļu cietes
- Krēmam:
-
3/4 glāze/s cukura
-
1.5 glāze/s piena
-
1 ola
-
1 ēd. k. miltu
-
2-3 ēd. k. kakao pulveris
-
200 g sviesta
- Rotāšanai:
-
Dzērvenes vai citas skābas ogas, augļi
-
Rieksti
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Pamatne. 6 olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un kuļ kamēr masa kļūst balta (jākuļ vienā virzienā). Pievieno rupjmaizi un kartupeļu cieti.
-
Sakuļ olu baltumus un viegli iecilā mīklā.
-
Cep ar miltiem izkaisītā veidnē, sadalot mīklu 2 - 3 daļās (atkarībā no pannas izmēra un vēlamā kārtas biezuma). Cep 200 grādos ~ 14 - 17 minūtes.
-
Krēms. 3/4 glāzes cukura sajauc ar miltiem, olu, pienu un karsē ūdens peldē kamēr masa sabiezē.
-
Atdzisušai masai pievieno kakao un sviestu. Sakuļ.
-
Kad viss gatavs, sasmērā ripas un apkārt. Var dekorēt ar dzērvenēm, augļiem, riekstiem pēc vēlmēm.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs