Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Krējuma-šokolādes torte "bruņurupucis"

2011. gada 18. marts
Foto: Agnese
Pagatavošana
120 min
1. Ņem 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze ~ 200ml), 3 glāzes milti, 1 tējkarote sodas, 1 naža gals citronskābes.
Foto: Agnese
2. Jāizmaisa olas ar cukuru, tad pievieno miltus, sodu un citronskābi, līdz kļūst bieza, viendabīga masa.
Foto: Agnese
3. Iegūto masu cep no abām pusēm cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Ja nevar cepeškrāsnī cept ar režīmu no abām pusēm, tad pankūka ir jāapgriež un jācep arī no otras puses.
Foto: Agnese
4. Izceptās pankūkas atdzesē. Tad ar glāzi izspiež apaļas mazas pankūciņas. pankūkas, kuras ir biezākas pārgriež uz pusēm.
Foto: Agnese
5. Pagatvo krējuma masu: 1l biezu skābo krējumu samaisa ar 1 glāzi cukura līdz cukurs izšķīst.
Foto: Agnese
6. Mazās apaļās pankūkas mērcē krējuma masā un kārto uz liela šķīvja bruņurupuča bruņu formā.
Foto: Agnese
7. Sakārtotās "bruņurupuča bruņas" astāj uz vairākām stundām ievielkties. Vislabāk gatavot vakarā, lai pa nakti var kārtīgi krējums ievilkties pankūkās.
8. Kad krējums kārtīgi ievilcies pankūkās, tad pagatavo šokolādes glazūru. Ņem sviestu 180g, 6 ēdamkarotes kakao pulvera, 6 ēdamkarotes krējuma, 6 ēdamkarotes cukura.
Foto: Agnese
9. Katliņa apakšā izkārto sviestu, tad liek klāt visu pārējo un uz lēnas uguns maisa un kausē visu kopā līdz kļūst viendabīga masa.
Foto: Agnese
10. Šokolādes masu atdzesē līdz tā kļūst remdena (apmēram 10 minūtes) un pārlej pāri izkārtotajām "bruņām".
Foto: Agnese
11. Pagatavoto torti ieliek ledusskapī līdz šokolādes glazūra kļūst cieta.
12. Labu apetīti! :)
Uz augšu