Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Krējuma-šokolādes torte "bruņurupucis"

Krējuma-šokolādes torte "bruņurupucis"

FOTO: Agnese

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pankūkām
  • 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze 200ml), 3 glāzes milti, 1 tējkarote sodas, 1 naža gals citronskābes
  • Krējuma masai
  • Biezs skābais krējums 1l, 1 glāze cukurs
  • Šokolādes glazūrai
  • Sviests 180g, 6 ēdamkarotes kakao pulveris, 6 ēdamkarotes krējums, 6 ēdamkarotes cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Ņem 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze ~ 200ml), 3 glāzes milti, 1 tējkarote sodas, 1 naža gals citronskābes.
    Ņem 6 olas, 2 glāzes cukurs (1 glāze ~ 200ml), 3 glāzes milt...

    FOTO: Agnese

  2. Jāizmaisa olas ar cukuru, tad pievieno miltus, sodu un citronskābi, līdz kļūst bieza, viendabīga masa.
    Jāizmaisa olas ar cukuru, tad pievieno miltus, sodu un citro...

    FOTO: Agnese

  3. Iegūto masu cep no abām pusēm cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Ja nevar cepeškrāsnī cept ar režīmu no abām pusēm, tad pankūka ir jāapgriež un jācep arī no otras puses.
    Iegūto masu cep no abām pusēm cepeškrāsnī 200 grādu temperat...

    FOTO: Agnese

  4. Izceptās pankūkas atdzesē. Tad ar glāzi izspiež apaļas mazas pankūciņas. pankūkas, kuras ir biezākas pārgriež uz pusēm.
    Izceptās pankūkas atdzesē. Tad ar glāzi izspiež apaļas mazas...

    FOTO: Agnese

  5. Pagatvo krējuma masu: 1l biezu skābo krējumu samaisa ar 1 glāzi cukura līdz cukurs izšķīst.
    Pagatvo krējuma masu: 1l biezu skābo krējumu samaisa ar 1 gl...

    FOTO: Agnese

  6. Mazās apaļās pankūkas mērcē krējuma masā un kārto uz liela šķīvja bruņurupuča bruņu formā.
    Mazās apaļās pankūkas mērcē krējuma masā un kārto uz liela š...

    FOTO: Agnese

  7. Sakārtotās "bruņurupuča bruņas" astāj uz vairākām stundām ievielkties. Vislabāk gatavot vakarā, lai pa nakti var kārtīgi krējums ievilkties pankūkās.
  8. Kad krējums kārtīgi ievilcies pankūkās, tad pagatavo šokolādes glazūru. Ņem sviestu 180g, 6 ēdamkarotes kakao pulvera, 6 ēdamkarotes krējuma, 6 ēdamkarotes cukura.
    Kad krējums kārtīgi ievilcies pankūkās, tad pagatavo šokolād...

    FOTO: Agnese

  9. Katliņa apakšā izkārto sviestu, tad liek klāt visu pārējo un uz lēnas uguns maisa un kausē visu kopā līdz kļūst viendabīga masa.
    Katliņa apakšā izkārto sviestu, tad liek klāt visu pārējo un...

    FOTO: Agnese

  10. Šokolādes masu atdzesē līdz tā kļūst remdena (apmēram 10 minūtes) un pārlej pāri izkārtotajām "bruņām".
    Šokolādes masu atdzesē līdz tā kļūst remdena (apmēram 10 min...

    FOTO: Agnese

  11. Pagatavoto torti ieliek ledusskapī līdz šokolādes glazūra kļūst cieta.
  12. Labu apetīti! :)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas