Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sāļās maizītes

Sāļās maizītes

FOTO: Dansukker

Sanāk 6 lielas vai 12 mazas maizītes.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 800 ml kviešu miltu
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 2 tējk. Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 100 g sviesta
  • 400 ml piena
  • 200 ml sarīvēta siera
  • Pildījumam:
  • 300 ml smalki sagriezta purava
  • 100 g strēmelēs sagrieztas salami desas
  • vai
  • 100 ml sagrieztu kaltēto tomātu
  • 100 g kubiņos sagriezta fetas siera
  • 50 ml sagriezta svaiga bazilika
  • vai
  • 100 g gabalos sagriezta kūpināta šķiņķa
  • 1 /2 gabalos sagrieztas sarkanās paprikas
  • 1 ēd. k. svaiga oregāno (raudenes)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 250°C.
  2. Samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un sviestu, pievieno pienu, rūpīgi samaisa. Samaisa izvēlētā pildījuma sastāvdaļas un pievieno mīklai.
  3. Sadala mīklu pa kēksu formām un pārkaisa pāri sarīvēto sieru. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 12 minūtes (ja izmanto mazās formas) vai apmēram 18 minūtes (ja lielās).
  4. Maizītes var pasniegt siltas vai aukstas, tāpēc tās lieliski der kā ceļa maizītes.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas