Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes kūka ar bazilika panna cotta

2011. gada 15. marts
Foto: Dansukker
Pagatavošana
30 min
1. Izklāj cepešpannu ar pergamentpapīru. Ietauko papīru.
2. Olas ar cukuru saputo stingrās putās. Miltus, kakao pūderi un cepamo pūderi samaisa ar ūdeni, maisījumā iecilā saputotās olas.
3. Maisījumu ielej cepešpannā, pannu liek plīts vidū un 250°C temperatūrā cep 5 minūtes.
4. Apvērš kūku otrādi, novietojot uz pergamentpapīra, kas apkaisīts ar pūdercukuru. Ļauj atdzist. Izgriež apaļus gabalus, izmantojot glāzes, kurās iecerēts pasniegt panna cotta.
5. Krējumu, baziliku un želejas cukuru samaisa uz pannas un ļauj vārīties apmēram 30 sekundes.
6. Salej glāzēs un tur ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim. Īsi pirms pasniegšanas ar sarecējušo panna cotta apklāj no kūkas pamatnes izgrieztos apaļos gabalus.
7. Apsmidzina panna cotta ar sīrupu. Grezno ar svaigām avenēm, kurām pāri pārkaisa pūdercukuru.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu