Šokolādes kūka ar bazilika panna cotta

5 1

Sastāvdaļas

  • Kūkai
  • 2 olas
  • 150 ml Dansukker balto cukura pērlīšu
  • 150 ml miltu
  • 1.5 ēd. k. kakao pulvera
  • 1 tējk. cepamā pūdera
  • 2 ēd. k. verdoša ūdens
  • Panna cotta
  • 500 ml saldā krējuma
  • 100 ml sasmalcināta bazilika
  • 100 ml Dansukker želejas cukura “Multi”
  • Greznojumam
  • 2 ēd. k. Dansukker gaišā sīrupa
  • Svaigas avenes vai citas ogas
  • Dansukker pūdercukurs

Pagatavošana

30 min.
  1. Izklāj cepešpannu ar pergamentpapīru. Ietauko papīru.
  2. Olas ar cukuru saputo stingrās putās. Miltus, kakao pūderi un cepamo pūderi samaisa ar ūdeni, maisījumā iecilā saputotās olas.
  3. Maisījumu ielej cepešpannā, pannu liek plīts vidū un 250°C temperatūrā cep 5 minūtes.
  4. Apvērš kūku otrādi, novietojot uz pergamentpapīra, kas apkaisīts ar pūdercukuru. Ļauj atdzist. Izgriež apaļus gabalus, izmantojot glāzes, kurās iecerēts pasniegt panna cotta.
  5. Krējumu, baziliku un želejas cukuru samaisa uz pannas un ļauj vārīties apmēram 30 sekundes.
  6. Salej glāzēs un tur ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim. Īsi pirms pasniegšanas ar sarecējušo panna cotta apklāj no kūkas pamatnes izgrieztos apaļos gabalus.
  7. Apsmidzina panna cotta ar sīrupu. Grezno ar svaigām avenēm, kurām pāri pārkaisa pūdercukuru.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti