Eleonoras kartupeļu salāti

Sastāvdaļas

  • 8 kartupeļi
  • 4 olas
  • 2 labas kvalitātes skābi vai marinēti gurķi
  • Skābs krējums
  • Sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriez gabalos un vāri, līdz tie ir mīksti. Nolej ūdeni un ļauj kartupeļiem piļnīgi atdzist.
  2. Vai no kartupeļiem vāroties, vai arī atsevišķi, cieti novāri olas. Atdzesē tās.
  3. Kad sastāvdaļas ir atdzisušas, sagriez kartupeļus mazos gabaliņos. Sakapā cieti vārītās olas. Smalki sakapā skābos vai marinētos gurķus.
  4. Saliec sastāvdaļas bļodā, pievieno tām skābu krējumu un sāli pēc garšas. Salātiem jābūt krietni krējumainiem un arī mazliet iesāļiem, bet tas ir garšas jautājums.
  5. Piezīmes: Eleonora Galvanovska Streipa bija mana vecāmāte un lieliska kulināre. Viņa nomira 1982. gadā un visas viņas receptes aizgāja viņai līdz, jo viņa tās nekur nepierakstīja. Droši vien neesmu vienīgais, kuram tā gadījies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi