Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Eleonoras kartupeļu salāti

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 8 kartupeļi
  • 4 olas
  • 2 labas kvalitātes skābi vai marinēti gurķi
  • Skābs krējums
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriez gabalos un vāri, līdz tie ir mīksti. Nolej ūdeni un ļauj kartupeļiem piļnīgi atdzist.
  2. Vai no kartupeļiem vāroties, vai arī atsevišķi, cieti novāri olas. Atdzesē tās.
  3. Kad sastāvdaļas ir atdzisušas, sagriez kartupeļus mazos gabaliņos. Sakapā cieti vārītās olas. Smalki sakapā skābos vai marinētos gurķus.
  4. Saliec sastāvdaļas bļodā, pievieno tām skābu krējumu un sāli pēc garšas. Salātiem jābūt krietni krējumainiem un arī mazliet iesāļiem, bet tas ir garšas jautājums.
  5. Piezīmes: Eleonora Galvanovska Streipa bija mana vecāmāte un lieliska kulināre. Viņa nomira 1982. gadā un visas viņas receptes aizgāja viņai līdz, jo viņa tās nekur nepierakstīja. Droši vien neesmu vienīgais, kuram tā gadījies.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas