5vidēji tomāti (vai sagriezti svaigi tomāti bundžā, ļoti ērti, no turienes 1/3)
3lieli kartupeļi
1liels sīpols
1bundžiņa melno olīvu bez kauliņiem
2-3marinēti gurķi
Koriandrs
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Katliņā ar ūdeni liek vārīties noblanšētus un bez miziņas, gabaliņos sagrieztus tomātus, tiem vāroties jāizšķīst, un sīpolus.
Tad pēc kāda laiciņa pievieno sagrieztus marinētos gurķus un sagrieztus kartupeļus.
Papildina ar sāli un garšaugiem pēc izvēles.
Kad kartupeļi teju gatavi, laša fileju sagriež gabaliņos un liek vārīties.
Vāra kamēr viss mīksts un buljons patīkami garšo. Beigās karstā zupā ieber sagrieztas olīvas (bez šķidruma).
Pasniedz ar skābu krējumu un citrona šķēli.