Sākums > Receptes > Zupas

Brie siera biezzupa

2005. gada 5. maijs
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
30 min
1. Smalki sakapā sīpolu tā, lai sanāktu 125 ml kapāta sīpola.
2. Smalki sakapā selerija sakni tā, lai sanāktu 125 ml kapāta selerija.
3. Ieliec sviestu lielā katlā un tajā uz vidēji zemas uguns sautē sīpolus un seleriju, līdz tie kļūst ļengani.
4. Ieber katlā miltus un noņem katlu no uguns.
5. Pielej pienu un vistas buljonu. Lietojot putojamo ("whisk") kārtīgi sakul katla saturu.
6. Uzliec katlu atpakaļ uz zemas uguns un vāri, nepārtraukti maisot, līdz zupa kļūst biezāka.
7. Pieber klāt Brie siera gabaliņus. Turpini vārīt un maisīt, līdz siers ir izkusis.
8. Ielej masu blenderī vai virtuves kombainā un mal, līdz tā ir pilnīgi gluda.
9. Ielej gludo biezzupu atpakaļ katlā un uzsildi to vēlreiz. Pievieno sāli un piparus (vēlams šajā gadījumā baltos piparus) pēc garšas.
10. Pasniedz galdā ļoti karstu ar lociņu garnējumu.
11. Piezīme: Šī ir ārkārtīgi, uzsveru vēlreiz - ārkārtīgi trekna zupa. Ja pēc tās domāts vēl "otrais", tad nav jāēd daudz.
Uz augšu