Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Siļķe uz kartupeļa

Siļķe uz kartupeļa

FOTO: Zaika

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi
  • Marinēta siļķe
  • Vieglā majonēze (light) vai krējums ar ķiploku, Gurķis
  • Sīpols
  • Vārīta ola šķēlēs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Novāra kartupeļus (ļoti rūpīgi uzmanīt, lai neizšķīst), nokāš, atdzesē, ar ļoti asu nazi (lai kartupelis nesadrūp) griež " medaljonus" (medaļu formā). Gadījumā, ja tomēr kartupeļi ir sanākuši pārāk mīksti un sagrieztie medaljoni neturās kopā , uzkarsē pannu, nedaudz taukvielu (ar sviestiņu vai margarīnu garšīgāk), viegli apbrūnin pannā. Tad kartupeļi iegūs kraukšķīgu miziņu un turēsies stingri.
  2. Saliek kartupeļu medaljonus lēzenā šķīvī vai paplātē, bagātīgi aplej katru gabaliņu ar majonēzi un virsū liek sagrieztu sīpolu (var gan parasto, gan sarkano sīpolu) un marinētas siļķes gabaliņu.
  3. Pa virsu uzber zaļumus un pārkaisa smalko sāli. Majonēzi var aizstāt ar krējuma+ķiploka maisījumu vai svaigo sieru (krēmveidīgo, kā piemēram " Kārums- svaigais siers klasiskais vai ar zaļumiem) Ja ir jaunie kartupelīši- iesaku vārīt ar visu mizu, kā arī griežot medaljonus, miziņu atstāt.
    Pa virsu uzber zaļumus un pārkaisa smalko sāli. Majonēzi var...

    FOTO: Zaika

  4. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezo kabaču pankūku kārtojums

Biezo kabaču pankūku kārtojums

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA