Siļķe uz kartupeļa

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Vārīti kartupeļi
  • Marinēta siļķe
  • Vieglā majonēze (light) vai krējums ar ķiploku, Gurķis
  • Sīpols
  • Vārīta ola šķēlēs

Pagatavošana

50 min.
  1. Novāra kartupeļus (ļoti rūpīgi uzmanīt, lai neizšķīst), nokāš, atdzesē, ar ļoti asu nazi (lai kartupelis nesadrūp) griež " medaljonus" (medaļu formā). Gadījumā, ja tomēr kartupeļi ir sanākuši pārāk mīksti un sagrieztie medaljoni neturās kopā , uzkarsē pannu, nedaudz taukvielu (ar sviestiņu vai margarīnu garšīgāk), viegli apbrūnin pannā. Tad kartupeļi iegūs kraukšķīgu miziņu un turēsies stingri.
  2. Saliek kartupeļu medaljonus lēzenā šķīvī vai paplātē, bagātīgi aplej katru gabaliņu ar majonēzi un virsū liek sagrieztu sīpolu (var gan parasto, gan sarkano sīpolu) un marinētas siļķes gabaliņu.
  3. Pa virsu uzber zaļumus un pārkaisa smalko sāli. Majonēzi var aizstāt ar krējuma+ķiploka maisījumu vai svaigo sieru (krēmveidīgo, kā piemēram " Kārums- svaigais siers klasiskais vai ar zaļumiem) Ja ir jaunie kartupelīši- iesaku vārīt ar visu mizu, kā arī griežot medaljonus, miziņu atstāt.
    Pa virsu uzber zaļumus un pārkaisa smalko sāli. Majonēzi var...
  4. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Maija 2011. gada 3. aprīlis 09:35
Vajag izmantot piemērotas šķirnes kartupeļus, piemēram "Laura", vienāda izmēra, vārīt ar visu mizu un nebūs problēmu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas