Sākums > Receptes > Uzkodas

Siļķe uz kartupeļa

2011. gada 9. marts
Foto: Zaika
Pagatavošana
50 min
1. Novāra kartupeļus (ļoti rūpīgi uzmanīt, lai neizšķīst), nokāš, atdzesē, ar ļoti asu nazi (lai kartupelis nesadrūp) griež " medaljonus" (medaļu formā). Gadījumā, ja tomēr kartupeļi ir sanākuši pārāk mīksti un sagrieztie medaljoni neturās kopā , uzkarsē pannu, nedaudz taukvielu (ar sviestiņu vai margarīnu garšīgāk), viegli apbrūnin pannā. Tad kartupeļi iegūs kraukšķīgu miziņu un turēsies stingri.
2. Saliek kartupeļu medaljonus lēzenā šķīvī vai paplātē, bagātīgi aplej katru gabaliņu ar majonēzi un virsū liek sagrieztu sīpolu (var gan parasto, gan sarkano sīpolu) un marinētas siļķes gabaliņu.
3. Pa virsu uzber zaļumus un pārkaisa smalko sāli. Majonēzi var aizstāt ar krējuma+ķiploka maisījumu vai svaigo sieru (krēmveidīgo, kā piemēram " Kārums- svaigais siers klasiskais vai ar zaļumiem) Ja ir jaunie kartupelīši- iesaku vārīt ar visu mizu, kā arī griežot medaljonus, miziņu atstāt.
Foto: Zaika
4. Lai labi garšo!
Foto: Zaika
Uz augšu