Tom kha un tomyum mūsu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • Vistas gaļa ar kauliņu (spārniņi, muguriņas) - 600-700 g
  • Tomāti (vidēji) 6-7gb
  • Šampinjoni - 250 - 400g
  • Garneles (tīrītas, atsaldētas) - 250 g
  • Kokospiens - 400g
  • Tom Kha un Tomyum garšvielu maisījumi (Santa Maria vai citi)

Pagatavošana

60 min.
  1. Verdošā ūdenī ievieto vistas gaļu un vāra aptuveni 40 min, pēc tam gaļu izņem un atkaulo. Buljonā liek vārīties sasmalcinātus tomātus, šampinjonus, pievieno samalcinātu atkauloto gaļu. Pēc ~10 min pievieno garšvielu masījumus (2 pac TomKHA vai 1 Tom Kha un 1 Tomyum ( Tom Yum ir retāk nopērkama), kokospienu. Pašas pēdējās pievieno garneles, zupu uzvāra un ņem nost no plīts ( lai garneles nepaliktu sīkstas). Labu apetīti!

Komentāri

Iveta 2011. gada 9. marts 15:56
Esmu šo zupu vārījusi,tikai pēc mazliet savādākas receptes.Es vēl pievienoju citronzāli, ķīnas kāpostu un mazliet pierīvēju ingvera sakni. Neliku garneles. Tomātus ņēmu konservētos. Ļoti garšīga un ātri pagatavojama zupa.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas