Sākums > Receptes > Zupas

Variācija par tēmu "čigānu zupa"

2011. gada 7. marts
Foto: Vita Sīle
Pagatavošana
90 min
1. Uzliek vārīties gaļu, noputo. Piegriež sīpolus, pieber sīku saujiņu melno graudu piparu, kaltētu majorānu, timiānu, kalnumētru, dilles (katru pa krietnam kumšķim). Pieber noskalotas grūbas un turku zirņus. Atstāj vārīties.
2. Kad gaļa un grūbas mīkstas, bet zirņi visnotaļ saēdami, pieber sāli pēc garšas, pieliek lečo, ļauj pavārīties minūtes 10, lai "sakožas", ar ķiplokspiedi piespiež kādas 5 daiviņas ķiploka, izslēdz guni apakš grāpja, uzliek vāku, ļauj minūtes 5 ievilkties un tad ēd, ēd un ēd...;)
Uz augšu