Variācija par tēmu "čigānu zupa"

Sastāvdaļas

  • Aptuveni 600 g jēra gaļa
  • Aptuveni glāze grūbas
  • Aptuveni glāze turku zirņu
  • Lečo (vai tomāti savā sulā) kādas 3-5 ēdamkarotes
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • Melnie graudu pipari
  • Majorāns
  • Timiāns
  • Kalnumētra
  • Dilles

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzliek vārīties gaļu, noputo. Piegriež sīpolus, pieber sīku saujiņu melno graudu piparu, kaltētu majorānu, timiānu, kalnumētru, dilles (katru pa krietnam kumšķim). Pieber noskalotas grūbas un turku zirņus. Atstāj vārīties.
  2. Kad gaļa un grūbas mīkstas, bet zirņi visnotaļ saēdami, pieber sāli pēc garšas, pieliek lečo, ļauj pavārīties minūtes 10, lai "sakožas", ar ķiplokspiedi piespiež kādas 5 daiviņas ķiploka, izslēdz guni apakš grāpja, uzliek vāku, ļauj minūtes 5 ievilkties un tad ēd, ēd un ēd...;)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi