Sākums > Receptes > Zupas

Harčo (ხარშო)

2011. gada 7. marts
Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
120 min
1. Lasot nesabaidieties - tāda lielāka pēršanās ir tikai pēdējā pusstundā!;)
2. 800 g liellopu gaļas sagriež +/- plaukstas (neskaitot pirkstus!) lieluma gabalos, aplej ar 3 l ūdens, vāra 1,5 stundas.
3. Tad gaļu izņem, buljonu izkāš, ieber tajā 0,5 glāzes noskalotu rīsu, sāla pēc garšas, kad uzvārās, saliek gaļu atpakaļ. (lieki teikt, ka es izņemšanu-kāšanu-ielikšanu neveicu, tikai piebēru rīsus).
4. Pēc 10 minūtēm pievieno 4 vidēja lieluma sīki sagrieztus sīpolus, kas apcepināti eļļā ar 1 ēdamkaroti miltu; sarīvētu pētersīļa sakni; lauru lapu un 10 saspiestus piparu graudus (es iemalu ar dzirnaviņām). (Precizēju: ar miltiem kopā cep tikai sīpolus!)
5. Pēc 5 minūtēm pieber 0,5 glāzi sagrūstu valriekstu (tb tos riekstus vai nu sagrūž piestā, vai arī ietin pārtikas plēvē un ar mīklas rulli izrullē tādos kā rupjos miltos).
6. Pēc 5 minūtēm pievieno 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu; 1 tējkaroti kaltēta bazilika; 0,5 tējkarotes sarkano piparu; 0,5 tējkarotes kanēļa. Pielej arī 0,5 glāzes granātābolu sulas vai tikpat tomātu pastas, ieber hmeli-suneli vai adžiku.
7. Pēc 5 minūtēm noņem no uguns, pievieno 5 kārtīgas daiviņas izspiestu ķiploku, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu kinzas zaļumu.
8. 5 minūtes ļauj nostāvēties zem vāka. Un tad ēd - ar lielo karoti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu