Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Harčo (ხარშო)

Harčo (ხარშო)

FOTO: Shutterstock.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g liellopu gaļas
  • 3 l ūdens
  • 0.5 glāze/s rīsu
  • 4 vidēja lieluma sīpoli
  • 1 ēd. k. miltu
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 lauru lapa
  • 10 piparu graudi
  • 0.5 glāze/s sagrūstu valriekstu
  • 2 ēd. k. sasmalcinātu pētersīļu zaļumu
  • 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 0.5 tējk. sarkano piparu
  • 0.5 tējk. kanēļa
  • 0.5 glāze/s granātābolu sulas vai tikpat tomātu pastas
  • Hmeli-suneli vai adžika pēc garšas
  • 5 daiviņas ķiploku
  • 2 ēd. k. sasmalcinātu kinzas zaļumu
  • Sāls pēc garšas
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Lasot nesabaidieties - tāda lielāka pēršanās ir tikai pēdējā pusstundā!;)
  2. 800 g liellopu gaļas sagriež +/- plaukstas (neskaitot pirkstus!) lieluma gabalos, aplej ar 3 l ūdens, vāra 1,5 stundas.
  3. Tad gaļu izņem, buljonu izkāš, ieber tajā 0,5 glāzes noskalotu rīsu, sāla pēc garšas, kad uzvārās, saliek gaļu atpakaļ. (lieki teikt, ka es izņemšanu-kāšanu-ielikšanu neveicu, tikai piebēru rīsus).
  4. Pēc 10 minūtēm pievieno 4 vidēja lieluma sīki sagrieztus sīpolus, kas apcepināti eļļā ar 1 ēdamkaroti miltu; sarīvētu pētersīļa sakni; lauru lapu un 10 saspiestus piparu graudus (es iemalu ar dzirnaviņām). (Precizēju: ar miltiem kopā cep tikai sīpolus!)
  5. Pēc 5 minūtēm pieber 0,5 glāzi sagrūstu valriekstu (tb tos riekstus vai nu sagrūž piestā, vai arī ietin pārtikas plēvē un ar mīklas rulli izrullē tādos kā rupjos miltos).
  6. Pēc 5 minūtēm pievieno 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu; 1 tējkaroti kaltēta bazilika; 0,5 tējkarotes sarkano piparu; 0,5 tējkarotes kanēļa. Pielej arī 0,5 glāzes granātābolu sulas vai tikpat tomātu pastas, ieber hmeli-suneli vai adžiku.
  7. Pēc 5 minūtēm noņem no uguns, pievieno 5 kārtīgas daiviņas izspiestu ķiploku, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu kinzas zaļumu.
  8. 5 minūtes ļauj nostāvēties zem vāka. Un tad ēd - ar lielo karoti!
    5 minūtes ļauj nostāvēties zem vāka. Un tad ēd - ar lielo ka...

    FOTO: Shutterstock.com

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas