Cūkgaļa baltvīna mērcē ar timiānu

3 1

Sastāvdaļas

  • 900 g cūķa filejas (es ņēmu šķiņķi bez ādas un ar 3mm taukumiņu - nebija nekādas skādes)
  • 5 ēdkarotes olīveļļas (vai citas eļļas, ka tik nav nerafinēta saulespuķu, tas būs pārāk...)
  • Puspudele pussausa baltvīna (es ņēmu pussaldo Alazaņi, i ne vainas)
  • 3 lielas (lielas) ķiploka daivas
  • 1 /2 ēdamkarote sakapāta svaiga timiāna

Pagatavošana

60 min.
  1. Attaisa vīna pudeli, pagaršo, vai nav sabojājies. Sagriež gaļu gulaša lieluma kusaciņos. Dažus no tiem iedod kaķim, kurš bļaun un plēš galda (vai Jūsu) kāju. Gaļu smuki apbrūnina no visām pusēm, uzlej vīnu, kādu glāzi. Sasmalcina ķiplokus, pieber pie gaļas un vīna, uzmaļ pa virsu piparus, pieber sāli (tos pēc garšas) un liek sautēties uz minūtēm 45 uz švaka guns. Pēc brīža palūr, kas ar šķidrumu, ja nepieciešams, pielej vēl vīnu. Brīdinu - mērce sanāk ļoti smeķīga, tamdēļ tok pareizi būs izliet katlā kādu pus pudeli tā vīna. Kad laiks iet uz beigām, smalki sakapā timiānu, pieber gaļai/mērcei, apmaisa un atstāj uz kādām 5 minūtēm ievilkties.
  2. Korifeji iesaka klāt krāsnī ceptus tupeņus, tak arī ar rīsiem nebija ne vainas!;) Un atlikušo baltvīnu salēju pa glāzēm, ko piedzert klāt pie vakariņām;)

Komentāri

Īrisa 2014. gada 25. janvāris 18:41
Superrecepte un supervaloda. Paldies, Vita~

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni