900g cūķa filejas (es ņēmu šķiņķi bez ādas un ar 3mm taukumiņu - nebija nekādas skādes)
5ēdkarotes olīveļļas (vai citas eļļas, ka tik nav nerafinēta saulespuķu, tas būs pārāk...)
Puspudele pussausa baltvīna (es ņēmu pussaldo Alazaņi, i ne vainas)
3lielas (lielas) ķiploka daivas
1/2 ēdamkarote sakapāta svaiga timiāna
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Attaisa vīna pudeli, pagaršo, vai nav sabojājies. Sagriež gaļu gulaša lieluma kusaciņos. Dažus no tiem iedod kaķim, kurš bļaun un plēš galda (vai Jūsu) kāju. Gaļu smuki apbrūnina no visām pusēm, uzlej vīnu, kādu glāzi. Sasmalcina ķiplokus, pieber pie gaļas un vīna, uzmaļ pa virsu piparus, pieber sāli (tos pēc garšas) un liek sautēties uz minūtēm 45 uz švaka guns. Pēc brīža palūr, kas ar šķidrumu, ja nepieciešams, pielej vēl vīnu. Brīdinu - mērce sanāk ļoti smeķīga, tamdēļ tok pareizi būs izliet katlā kādu pus pudeli tā vīna. Kad laiks iet uz beigām, smalki sakapā timiānu, pieber gaļai/mērcei, apmaisa un atstāj uz kādām 5 minūtēm ievilkties.
Korifeji iesaka klāt krāsnī ceptus tupeņus, tak arī ar rīsiem nebija ne vainas!;) Un atlikušo baltvīnu salēju pa glāzēm, ko piedzert klāt pie vakariņām;)