Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Kartupeļu salāti - viegli un smaržīgi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Vārīri kartupeļi, eļļa,etiķis vai citrona sula, sīpols, garšvielas, sāls, cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Vārītus kartupeļus sagriež rupjās šķēlēs, sīkāk sagriež sīpolus. Sagatavo klasisku eļļas-etiķa(citrona sulas) mērci, kur sakuļ eļļu, etiķi (var būt kāds no burvīgajiem Vom Fass etiķiem vai eļļām) ar sāli un cukuru. Kartupeļus bagātīgi apbārsta ar sausajiem garšvielu maisījumiem, piem. "Virdžīnija", "Čurkstošā forele"(veikals Avokado) vai atsevišķi kaltētu baziliku, miezerī atdzīvinātām ķimenēm, koriandra sēklām, zaļajiem vai melnajiem pipariem (ziemas variantā), vai svaigiem zaļumiem vasarā un samaisa ar sagatavoto mērci. Mērcei var pievienot arī sinepes(franču). Ja ir spēks pārvarēt iegūto salātu burvīgo smaržu, ieteicams atļaut salātiem brīdi ievilkties, ja ne - labu apetīti! Salāti lietojami gan kā pamatēdiens, gan piedeva gaļai, zivij. Var, protams, pievienot arī olas, marinētus gurķus utt., bet tas jau būs cits stāsts....P.S. Sīpolu ienaidnieki var tos šajos salātos nepievienot.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA