Sākums > Receptes > Salāti

Kartupeļu salāti - viegli un smaržīgi

2011. gada 18. februāris
Foto: Dore
Pagatavošana
10 min
1. Vārītus kartupeļus sagriež rupjās šķēlēs, sīkāk sagriež sīpolus. Sagatavo klasisku eļļas-etiķa(citrona sulas) mērci, kur sakuļ eļļu, etiķi (var būt kāds no burvīgajiem Vom Fass etiķiem vai eļļām) ar sāli un cukuru. Kartupeļus bagātīgi apbārsta ar sausajiem garšvielu maisījumiem, piem. "Virdžīnija", "Čurkstošā forele"(veikals Avokado) vai atsevišķi kaltētu baziliku, miezerī atdzīvinātām ķimenēm, koriandra sēklām, zaļajiem vai melnajiem pipariem (ziemas variantā), vai svaigiem zaļumiem vasarā un samaisa ar sagatavoto mērci. Mērcei var pievienot arī sinepes(franču). Ja ir spēks pārvarēt iegūto salātu burvīgo smaržu, ieteicams atļaut salātiem brīdi ievilkties, ja ne - labu apetīti! Salāti lietojami gan kā pamatēdiens, gan piedeva gaļai, zivij. Var, protams, pievienot arī olas, marinētus gurķus utt., bet tas jau būs cits stāsts....P.S. Sīpolu ienaidnieki var tos šajos salātos nepievienot.
Uz augšu