Desert-kūka miss you

2011. gada 18. februāris
Foto: Ance Saule
Recepte radās, domājot, kā iepriecināt savu draugu, sagaidot no ilgākas prombūtnes. Un tagad ir iegaršojusies tik ļoti, ka kļuvusi tradicionāla mājās sagaidītāja :)
Pagatavošana
30 min
1. Sasmalcina cepumus (vislabāk droši vien to jādara mehanizēti, bet man drupināšanai bija koka karote).
Foto: Ance Saule
2. Sadrupinātajiem cepumiem pievieno izkausētu sviestu.
Foto: Ance Saule
3. Izveidojušos masu ieformē zemā stikla traukā un ieliek saldētavā uz aptuveni 7-10 min, lai sacietē ātrāk.
4. Olas dzeltenumu sakuļ ar ~2 tējkarotēm cukura.
Foto: Ance Saule
5. To pievieno Mascarpone sieram.
6. Ja vēlas, var pievienot mazliet kondensēto pienu, taču ne pārāk daudz, lai krēms nepaliktu šķidrs.
7. Uzputo olu baltumu, kam pirms putošanas pieliek mazliet cukuru un sāli.
Foto: Ance Saule
8. Stingrās putās esošo olu baltumu iecilā krēmā.
Foto: Ance Saule
9. Tad to visu ielej jau sacietējušajā cepumu formā. Virsū vēl uzpūderē kakao.
10. Brīnumu liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām. Pirms tam var ielikt mazliet saldētavā, lai sastingst krēms, bet tad jāpārliek ledusskapī. Reiz kūku aizmirsu saldētavā, bet rezultātā sanāca foršs saldējums ar cepumiem :D
11. Pēc tam bieži vien kūku ēdam tāpat ar karotīti no trauka, bet smalkos gadījumos var arī uzmanīgi uzservēt.
12. Lai daudz saldu brīžu! :)
Uz augšu