Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kviešu un miežu putras

2011. gada 1. februāris
Foto: Shutterstock.com
Ļoti garšīgi. Diētiski. Divas reizes novāru, jo tad putraimi ir tīri un nav tik ķepīgi. Bērniem arī garšo.
Pagatavošana
40 min
1. Karstā ūdenī ieber putraimus. Kad sāk kārtīgi burbuļot, šo ūdeni nolej uz sieta. Lēni, lai neizbirtu putraimi. Lej nākošo ūdeni, lai pārklātos putraimi un atkal uzvāru. Kad ūdens sāk burbuļot, arī šo ūdeni saudzīgi nolej.
2. Lej trešo reizi ūdeni tik daudz, lai pārklātos putraimi. Vāra līdz gatavības pakāpe - kādi garšo. Man garšo nedaudz cieti (tāpat uzbriedīs vēlāk). Pielieku mazlietiņ sāli. Es cukuru nelieku, bet tas pēc gaumes.
3. Kad saprotu, ka putraimi gatavi, pieleju pienu.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu