Kviešu un miežu putras

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Kviešu vai miežu putraimi - 1 glāze
  • Ūdens, lai pārklātos
  • Sāls, cukurs - pēc garšas
  • Piens - 1 glāze

Pagatavošana

15 min.
  1. Karstā ūdenī ieberam putraimus. Kad sāk kārtīgi burbuļot, šo ūdeni noleju uz sieta. Lēni, lai neizbirtu putraimi. Leju nākošo ūdeni, lai pārklātos putraimi un atkal uzvāru. Kad ūdens sāk burbuļot, arī šo ūdeni saudzīgi noleju. Leju trešo reizi ūdeni tik daudz, lai pārklātos putraimi. āru līdz gatavības pakāpe - kādi garšo. Man garšo nedaudz cieti. ( Tāpat uzbriedīs vēlāk ). Pielieku mazlietiņ sāli. Es cukuru nelieku, bet tas pēc gaumes. Kad saprotu, ka putraimi gatavi, pieleju pienu. Ļoti garšīgi. Diētiski. Divas reizes novāru, jo tad putraimi ir tīri un nav tik ķepīgi. Bērniem arī garšo.

Komentāri

Lilita Madzule 2011. gada 28. jūlijs 11:58
cdit pasutit kviesu mikezu putras

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi