Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Citrusaugļu marmelāde ar viskiju

Citrusaugļu marmelāde ar viskiju

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 apelsīni
  • 1 citrons
  • 1 /2 - 1 greipfrūts
  • 5 laimi
  • 400 ml ūdens
  • 75 ml viskija (pēc izvēles)
  • 1 kg Dansukker Ievārījuma cukura (Ievārījuma cukuru var aizstāt ar 2 kg Dansukker baltā smalkā cukura vai 660 g Dansukker ievārījumu cukura "1+3")
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Augļus rūpīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Atlikušās augļu daļas kopā ar mizu sagriež smalkos gabaliņos. Var griezt ar nazi vai virtuves kombainu.
  2. Sulu, ūdeni un sasmalcinātos augļus liek katliņā un vāra 10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru* un visu vāra vēl 5 minūtes, pastāvīgi apmaisot.
  3. Noņem katliņu no uguns un vēlreiz pamatīgi samaisa marmelādi. Ja vēlas, pievieno viskiju, apmaisa. Marmelādi ielej karstās, tīrās burkās un aizvāko tās. Uzglabā vēsa vietā.
  4. * Ar ievārījumu cukuru "1+3" jāvāra 2-3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto jāvāra 10 minūtes.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu limonāde ar kivi

Zemeņu limonāde ar kivi

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas