Sākums > Receptes > Salāti

mazsālīts lasīts

2011. gada 25. janvāris
Foto: jurka
Pagatavošana
20 min
1. Sveiciens. Parasti mazsālītu lasi ir slinkums taisīt, bet reizumis lielveikalos ir akcijas, kad paliela izmēra lopiņš nopērkams par samērā nelielām naudām un tad var uztaisīt laša maratonu. Parasti no viena laša pagatavoju 3 ēdienus. Mazsālītu maizītēm, zupu un no astes daļas cepeškrāsnī sanāk kas līdzīgs laša cepetim. Šoreiz tikai par mazsālītu.
Foto: jurka
2. Visupirms sadalīšana, nost griežu galvu, "vēderus" un astes daļu, lai sālīšanai paliktu nosacītās filejas.
Foto: jurka
3. Tālāk ar asu nazi no muguras jāveic muguras asakas izgriešanas operācija, pa muguru no abām pusēm vienkārši tiek izgriezta lielā asaka, tā arī noderēs zupai. Filejas gabalos noteikti paliks vēl asakas, tās būtu vēlams izraut ar plakanknaiblēm vai ko līdzīgu, kas nu pa rokai ir.
Foto: jurka
4. Tālāk kādā bļodiņā jāsagatavo sāls/cukura un piparu maisījums. Sāli labāk izmantot jūras un piparus svaigi maltus. Attiecību izmantoju - 50% sāls un pārējie abi attiecīgi pa 25%. Lasi ir pārsālīt grūti, jo zivtiņa paņem sāli tikai tik, cik vajadzīgs.
Foto: jurka
5. Sanāk tāds maisījums.
Foto: jurka
6. Tālāk atliek vien ieberzēt zivi ar maisījumu un kārtot trauciņā, lai iesālās.
Foto: jurka
7. Šādā veidā vajadzētu zivi paturēt ledusskapī vismaz 12 stundas. Un pa vidu vēl apmainīt gabalus vietām, jo izdalīsies sulas un lai viss labāk sasālītos.
Foto: jurka
8. Lūk, griež plānās šķēlītes, liek uz svaigas baltmaizes ar sviestu, pa virsu plānas sīpola šķēlītes un mazliet citronpipara vai uzspiest sulu no citrona.
Foto: jurka
Uz augšu