Sākums > Receptes > Uzkodas

Ceptas marinētas reņģītes

2011. gada 23. janvāris
Foto: UgaScott
Pagatavošana
60 min
1. Reņģes notīra - nogriež galvu, izņem iekšas, nogriež astes spuru.
2. Ripiņās sagriež sīpolus un burkānus. Liek vārīties marinādi – 0,7 litriem ūdens pieliek sāli, cukuru, lauru lapas, piparus, uzvāra, pieliek burkānus, vāra 5 minūtes, pieliek sīpolus, izslēdz plīti, kamēr beidz vārīties. Pašās beigās pievieno esenci. (Ja nav esences, parēķina ūdens un etiķa proporcijas. Arī etiķi pievieno beigās).
Foto: UgaScott
3. Reņģu liemeņus viegli pārkaisa ar sāli, uzmaļ svaigus melnos piparus, apmaisa, apvārta miltos, apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas.
Foto: UgaScott
4. Liek bļodā slāņiem ar marinādi un tajā peldošajiem sīpoliem un burkāniem.
5. Ļauj pa nakti ievilkties, bet var mieloties arī uzreiz.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu