Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Ceptas marinētas reņģītes

Ceptas marinētas reņģītes

FOTO: UgaScott

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.7 kg svaigu reņģu (sanāks 1 kg liemeņu)
  • Marinādei:
  • 0.7 l ūdens
  • 4 nelieli sīpoli (200 g)
  • 3 vidēji burkāni (300 g)
  • 3 lauru lapas
  • 20 melnie graudu pipari
  • 2 ēd. k. etiķa esences
  • 1.5 ēd. k. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Reņģes notīra - nogriež galvu, izņem iekšas, nogriež astes spuru.
  2. Ripiņās sagriež sīpolus un burkānus. Liek vārīties marinādi – 0,7 litriem ūdens pieliek sāli, cukuru, lauru lapas, piparus, uzvāra, pieliek burkānus, vāra 5 minūtes, pieliek sīpolus, izslēdz plīti, kamēr beidz vārīties. Pašās beigās pievieno esenci. (Ja nav esences, parēķina ūdens un etiķa proporcijas. Arī etiķi pievieno beigās).
    Ripiņās sagriež sīpolus un burkānus. Liek vārīties marinādi...

    FOTO: UgaScott

  3. Reņģu liemeņus viegli pārkaisa ar sāli, uzmaļ svaigus melnos piparus, apmaisa, apvārta miltos, apcep uz pannas nelielā daudzumā eļļas.
    Reņģu liemeņus viegli pārkaisa ar sāli, uzmaļ svaigus melnos...

    FOTO: UgaScott

  4. Liek bļodā slāņiem ar marinādi un tajā peldošajiem sīpoliem un burkāniem.
  5. Ļauj pa nakti ievilkties, bet var mieloties arī uzreiz.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas