Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasticio (pastitsio)

2011. gada 12. janvāris
Foto: Līga Jeluškina
Pagatavošana
100 min
1. Sasmalcina sīpolu, katliņā ielej nedaudz olīveļļas, apcep sīpolus līdz zeltaini. Pievieno malto gaļu, sautē 10-15 minūtes. Divus sarīvētus tomātus sajauc ar kečupu, cukuru (pustējkarote) un sasmalcinātiem pētersīļiem, pievieno gaļai. Uzliek vāku & sautē uz lēnas uguns līdz gandrīz viss šķidrums uzsūcies. Noņem no uguns, atdzesē, pievieno vienu olu un ~100g siera. Pievieno sāli, piparus (recepte saka, ka sāls un pipari jāpievieno tikai tagad un Vefas tantei toč vienmēr taisnība, bet mēs likām sāli, piaparus jau katlā kamēr gaļa bija :)).
2. Makaronus izvāra, pievieno sāli, noņem no uguns, pievieno divas ēdamkarotes izkausēta sviesta. Kad makaroni atdzisuši iemaisa ~200g rīvēta siera, atliek malā. Bļodā ielej aptuveni litru piena, pievieno sauso bešamela mērci, maisa līdz izveidojas viendabīga, bieza masa, pievieno sāli, piparus.
3. Cepampannu ieziež ar sviestu, pirmajā slānī biezā kārtā izvieto makaronus (tā, lai neredz pannas apakšu), tad izklāj malto gaļu, tad atkal makaronus un visu bagātīgi pārklāj ar bešamela mērci & apber ar atlikušo sarīvēto sieru. Uzkarsē krāsni, ~180-200 grādos cep ~stundu līdz augša ir zeltaini brūna un izskatās ļoti garšīgi.
Uz augšu