Var izmantot jebkura veida sēnes, taču visgaršīgāk sanāk ar pavasara meža sēnēm vai baravikām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
3
porcijas
0.5kgsēņu
3šķēle/stostermaizes
3ēd. k.skābā krējuma
Sīpols
Siers
Sviests
Sāls
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Katliņā izkausē sviestu un liek cepties sagrieztu sīpolu.
FOTO: Aigia
Pa to laiku tostermaizi pielāgo trauciņu formai, kurā tiks veidots kārtojums. Trauciņus jāizvēlas karstumizturīgus, jo kārtojums būs jāliek krāsnī.
FOTO: Aigia
Maizi ieliek trauciņa apakšā.
FOTO: Aigia
Kad sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sēnes. Cep, apmēram, 7 minūtes.
FOTO: Aigia
Kamēr cepas sēnes, sarīvē sieru. Vislabāk izmantot holandes sieru. Šoreiz gadījies pārāk mīksts krievijas siers, kas nevis rīvējas, bet rullējas.
FOTO: Aigia
Sēnēm pievieno 3 ēd. k. skābā krējuma. Var izmantot arī saldo krējumu (vajadzēs, apmēram, 1/2 no mazās krējuma paciņas) Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Šoreiz izmantotas sālsūdenī vārītas meža sēnes, tāpēc sāli vajag mazāk. Ja nav aizspriedumu pret 621 piedevu, var izmantot arī vegetu vai sēņu buljona kubiņus.
FOTO: Aigia
Cep zem vāka aptuveni 5 min. Ja izmanto saldo krējumu, tad cep, kamēr kļūst biezāks.
FOTO: Aigia
Kārto trauciņos uz maizes.
FOTO: Aigia
Virsū liek sarīvēto sieru un liek, iepriekš uzsildītā krāsnī, 200 grādos uz 10 minūtēm.
FOTO: Aigia
Rezultāts ir sātīgs ēdiens, kas vislabāk piemērots brokastīm. Var sildīt mikroviļņu krāsnī.