Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildītas veģetārās pankūkas

2011. gada 8. janvāris
Foto: Maija Spule
Mums abiem ļoti garšo pankūkas, bet ne vienmēr no parastajām plānajām pankūkām var paēst, tāpēc talkā nāca izdoma - ko gan mēs varētu ielikt pankūkās, kas būtu veselīgs, barojošs un ar vitamīniem - spināti! Tā kā spināti nav bagāti ar garšu, nācās padomāt vēl - šampinjoni! Siers - ideāli! Paprika - mm. Nu tad mēģinām..
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo pankūku mīklu: olas sakuļ traukā, pievieno 100 g miltu un 1 dl piena un sakuļ vēlreiz. Pievieno atlikušos miltus un pienu, sāli, piparus un vēlreiz kārtīgi sakuļ.
2. Pildījums: sagriež šampinjonus, sīpolu, papriku nelielos gabaliņos un apcep uz pannas, lai būtu nedaudz apbrūnējuši un mīksti. Spinātus sakapā nelielos gabalos, ja vēlas, kātus var ņemt nost.
3. Kad pankūkas ir izceptas un pildījums gatavs, ņem pankūku un uz tās kārto pildījumu, pa virsu uzber nedaudz sarīvētu sieru. Pankūku pēc tam aiztaisa ciet un ieliek krāsnī uz 10 minūtēm 180-200 °C.
4. Smaklig måltid!
Uz augšu