Sākums > Receptes > Deserti

Mammas pīrādziņi ar žāvētu gaļu vai kāpostiem

2011. gada 6. janvāris
Foto: Renāte Bula
Pagatavošana
120 min
1. Mazā traukā 1 ēdamkarotē silta piena izšķīdina raugu kopā ar cukuru. Noliek malā
2. Uzkarsē pienu līdz sāk vārīties. Noliek malā.
3. Izkausē katliņā sviestu, noliek malā.
4. Izsijā miltus un pievieno sāli. Iemaisa iekšā pienu un pamīca nedaudz. Pievieno sviestu un raugu. Kārtīgi izmīca mīklu līdz nelīp pie rokām.
5. Pārklāj ar dvielīti un noliek malā uz stundu.
6. Sagatavo pildījumu - sagriež mazos kubiņos gaļu un sīpolus. Pievieno piparus.
7. Kad mīkla gatava, pilda ar pildījumu. Liek uz cepampapīra ne pārāk cieši kopā, pārsmērē ar sakultu olu un sabaksta ar dakšiņu. (lai nesprāgst un ir brūni)
8. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180-200 g temperatūrā līdz brūni. Kad izņem, vēlams uzšļakstīt nedaudz ūdeni - tad ilgāk būs mīksti :)
9. Ir gards kāpostu pildījum - sacep kāpostus, sajauc ar vārītu olu, sīpoliem, pipariem.
Uz augšu