Kuļičs - ne tikai lieldienām

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piena
  • 125 g cukura
  • 250 g sviesta
  • 500 g miltu
  • 3 ola
  • 25 g rauga
  • Garšvielas pēc izvēles (kanļis, vaniļas cukurs, utt.)
  • Pus tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes rozīņu vai marmelādes
  • 50 g saldo mandeļu skaidiņu

Pagatavošana

100 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām (ja ir vēlēšanās tās likt), pieliekot pakāpeniski olas. Pienu uzsilda un tajā izkausē raugu. To lej klāt iepriekšiegūtai masai, pakāpeniski piesijā miltus. Mīklu labi sakuļ un pieliek rozīnes vai marmelādi. Ņem formu, izsmērē to ar sviestu, izkaisa ar madeļu skaidiņām, liek iekšā mīklu un raudzē siltā vietā, kamēr labi uzrūgst. Cep mērenā iltumā apmēram 1 stundu. Kad gatavs, ļauj kuļičam formā atdzist, tad ņem ārā, pārkaisa nedaudz ar pūdercukuru un pasniedz galdā. S V A R Ī G I !!!! Cepšanas laikā nedrīkst satricināt!

Komentāri

Indra 2011. gada 6. aprīlis 20:49
Manējiem ļoti garšoja!!!!!!!! prasa arī ikdienā, ne tikai uz lieldieām.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti