Sākums > Receptes > Deserti

Kuļičs - ne tikai lieldienām

2010. gada 29. decembris
Foto: Indra Čirkunova
Pagatavošana
100 min
1. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām (ja ir vēlēšanās tās likt), pieliekot pakāpeniski olas. Pienu uzsilda un tajā izkausē raugu. To lej klāt iepriekšiegūtai masai, pakāpeniski piesijā miltus. Mīklu labi sakuļ un pieliek rozīnes vai marmelādi. Ņem formu, izsmērē to ar sviestu, izkaisa ar madeļu skaidiņām, liek iekšā mīklu un raudzē siltā vietā, kamēr labi uzrūgst. Cep mērenā iltumā apmēram 1 stundu. Kad gatavs, ļauj kuļičam formā atdzist, tad ņem ārā, pārkaisa nedaudz ar pūdercukuru un pasniedz galdā. S V A R Ī G I !!!! Cepšanas laikā nedrīkst satricināt!
Uz augšu