Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Kuļičs - ne tikai lieldienām

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piena
  • 125 g cukura
  • 250 g sviesta
  • 500 g miltu
  • 3 olas
  • 25 g rauga
  • Garšvielas pēc izvēles (kanļis, vaniļas cukurs, utt.)
  • Pus tējkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes rozīņu vai marmelādes
  • 50 g saldo mandeļu skaidiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru un garšvielām (ja ir vēlēšanās tās likt), pieliekot pakāpeniski olas. Pienu uzsilda un tajā izkausē raugu. To lej klāt iepriekšiegūtai masai, pakāpeniski piesijā miltus. Mīklu labi sakuļ un pieliek rozīnes vai marmelādi. Ņem formu, izsmērē to ar sviestu, izkaisa ar madeļu skaidiņām, liek iekšā mīklu un raudzē siltā vietā, kamēr labi uzrūgst. Cep mērenā iltumā apmēram 1 stundu. Kad gatavs, ļauj kuļičam formā atdzist, tad ņem ārā, pārkaisa nedaudz ar pūdercukuru un pasniedz galdā. S V A R Ī G I !!!! Cepšanas laikā nedrīkst satricināt!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas