Sākums > Receptes > Dzērieni

Olu un vīna karstais svētku dzēriens

2010. gada 27. decembris
Foto: Zane C.
Pagatavošana
10 min
1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
2. Lej katliņā, liek uz nelielas uguns un, intensīvi maisot vai putojot, lej klāt baltvīnu.
3. Karsē, kamēr dzēriens iegūst savu biezāko konsistenci.
4. Svarīgi- NEUZVĀRĪT, citādi būs jāēd omlete....
5. Karstu lej krūzēs, pārkaisa ar kanēli un maltu muskatriekstu.
6. Dzer uzreiz (jo pēc laika atsulojas...)!
7. Svarīgi ir ņemt baltvīnu- pussaldo! Var arī saldo, jo dzērienam jābūt saldam!
8. P.S. Olu baltumiem piejauc cukuru un citronskābi un izcep bezē cepumiņus ;)
Uz augšu