Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dzērieni Olu un vīna karstais svētku dzēriens

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olu dzeltenumi
  • 6 ēd/k cukura
  • 5 l pussaldā baltvīna
  • Kanēlis
  • Muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
  2. Lej katliņā, liek uz nelielas uguns un, intensīvi maisot vai putojot, lej klāt baltvīnu.
  3. Karsē, kamēr dzēriens iegūst savu biezāko konsistenci.
  4. Svarīgi- NEUZVĀRĪT, citādi būs jāēd omlete....
  5. Karstu lej krūzēs, pārkaisa ar kanēli un maltu muskatriekstu.
  6. Dzer uzreiz (jo pēc laika atsulojas...)!
  7. Svarīgi ir ņemt baltvīnu- pussaldo! Var arī saldo, jo dzērienam jābūt saldam!
  8. P.S. Olu baltumiem piejauc cukuru un citronskābi un izcep bezē cepumiņus ;)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Dzērieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas