Olu un vīna karstais svētku dzēriens

Sastāvdaļas

  • 6 olu dzeltenumi
  • 6 ēd/k cukura
  • 5 l pussaldā baltvīna
  • Kanēlis
  • Muskatrieksts

Pagatavošana

10 min.
  1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru, kamēr cukurs pilnībā izkusis.
  2. Lej katliņā, liek uz nelielas uguns un, intensīvi maisot vai putojot, lej klāt baltvīnu.
  3. Karsē, kamēr dzēriens iegūst savu biezāko konsistenci.
  4. Svarīgi- NEUZVĀRĪT, citādi būs jāēd omlete....
  5. Karstu lej krūzēs, pārkaisa ar kanēli un maltu muskatriekstu.
  6. Dzer uzreiz (jo pēc laika atsulojas...)!
  7. Svarīgi ir ņemt baltvīnu- pussaldo! Var arī saldo, jo dzērienam jābūt saldam!
  8. P.S. Olu baltumiem piejauc cukuru un citronskābi un izcep bezē cepumiņus ;)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Dzērieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi