Vistas filejas gabaliņi sojas mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 -5 svaigas vistas filejas
  • 1 ola
  • 100 g kukurūzas cietes (domāju, ka var izmantot arī kartupeļu)
  • 3 -4 ēd. k. ūdens
  • 3 ēd. k. sojas mērces
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. etiķa
  • Ingvers
  • Čili pipars
  • Ķiploks
  • puspudele eļļas
  • Sīpolloki
  • Sāls

Pagatavošana

100 min.
  1. Vistas fileju nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
    Vistas fileju nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Traukā iesit vienu olu un sakuļ to. Trauku izvēlas tādā lielumā, lai vistas filejas gabaliņi tajā ietilptu.
    Traukā iesit vienu olu un sakuļ to. Trauku izvēlas tādā liel...
  3. Paņem 100 g cietes un mazos daudzumos ber klāt sakultai olai, un maisa.
    Paņem 100 g cietes un mazos daudzumos ber klāt sakultai olai...
  4. Ber klāt cieti tik ilgi, kamēr masa paliek kā akmens un nav iespējams vairs pamaisīt. Šajā brīdī ielej pavisam nedaudz ūdens (1-2 ēd. k.) un maisa masu + berot klāt atlikušo cieti. Masai jāsanāk kā skābam krējumam, bet lipīgam. Ne šķirdram!
    Ber klāt cieti tik ilgi, kamēr masa paliek kā akmens un nav...
  5. Kad masa gatava, ber klāt vistas filejas gabaliņus iekšā un samaisa tā, lai masa būtu visapkārt filejai.
    Kad masa gatava, ber klāt vistas filejas gabaliņus iekšā un...
  6. Nelielā katliņā lej iekšā eļļu (tik daudz, lai vistas fileja varētu peldēties tajā, gandrīz puse no pudeles, atkarīgs no katliņa). Kad eļļa uzkarsusi, liek iekšā dažus filejas gabaliņus un cepam 5-7 min., līdz tie kļūst zeltaini brūni. Tas aizņem visvairāk laika.
    Nelielā katliņā lej iekšā eļļu (tik daudz, lai vistas fileja...
  7. Svarīgi nelikt pārāk daudz filejas gabaliņus iekšā katliņā, tie mēdz salipt kopā. Ik pa laikam pamaisa tos, lai apbrūninās smuki zeltaini brūni.
    Svarīgi nelikt pārāk daudz filejas gabaliņus iekšā katliņā,...
  8. Kad visus filejas gabaliņus esam sagatavojuši, var ķerties klāt mērcei. Notīra ingveru, ķiploku un čili piparu (attīram no sēklām). Visu sagriež mazos gabaliņos.
    Kad visus filejas gabaliņus esam sagatavojuši, var ķerties k...
  9. Nākamais solis - atsevišķā traukā lej 3 ēd. k. ūdens, 3 ēda. k. sojas mērces, 1 ēd. k. etiķa un ber klāt 3 ēd. k. cukura. visu samaisa, tā lai cukurs izkūst.
    Nākamais solis  - atsevišķā traukā lej 3 ēd. k. ūdens, 3 ēda...
  10. Pannā ielej pavisam nedaudz eļļas un ber iekšā sagrieztu ingveru, ķiploku un čili piparu. apcep zeltaini brūnus.
    Pannā ielej pavisam nedaudz eļļas un ber iekšā sagrieztu ing...
  11. Lej pannā iekšā pagatavato šķirdrumu un maisa.
    Lej pannā iekšā pagatavato šķirdrumu un maisa.
  12. Kā tikai masa sāk karamelizēties (paliek nedaudz lipīga, šķidrums palicis mazāk, bet nav pilnībā izzudis!), ber klāt iepriekš sagatavotos filejas gabaliņus. Maisa tik ilgi, kamēr masa aplīp apkārt filejai (pāris min.).
    Kā tikai masa sāk karamelizēties (paliek nedaudz lipīga, šķi...
  13. Liek bļodā un apber ar zaļumiem (sīpollokiem). Lieliski iet kopā ar rīsiem un kādiem salātiem.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Madara Jeromane 26. augusts 16:24
Izcilas!
puma 2016. gada 6. oktobris 17:49
meeli war noriit :) PALDies par recepti ;)
beee 2012. gada 4. februāris 17:10
LOTI LOTI GARSIGA,pat 2as dienas pec kartas taisijam :)))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni