Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas filejas gabaliņi sojas mērcē

Vistas filejas gabaliņi sojas mērcē

FOTO: TeddyWife

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 -5 svaigas vistas filejas
  • 1 ola
  • 100 g kukurūzas cietes (domāju, ka var izmantot arī kartupeļu)
  • 3 -4 ēd. k. ūdens
  • 3 ēd. k. sojas mērces
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. etiķa
  • Ingvers
  • Čili pipars
  • Ķiploks
  • puspudele eļļas
  • Sīpolloki
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Vistas fileju nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
    Vistas fileju nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.

    FOTO: TeddyWife

  2. Traukā iesit vienu olu un sakuļ to. Trauku izvēlas tādā lielumā, lai vistas filejas gabaliņi tajā ietilptu.
    Traukā iesit vienu olu un sakuļ to. Trauku izvēlas tādā liel...

    FOTO: TeddyWife

  3. Paņem 100 g cietes un mazos daudzumos ber klāt sakultai olai, un maisa.
    Paņem 100 g cietes un mazos daudzumos ber klāt sakultai olai...

    FOTO: TeddyWife

  4. Ber klāt cieti tik ilgi, kamēr masa paliek kā akmens un nav iespējams vairs pamaisīt. Šajā brīdī ielej pavisam nedaudz ūdens (1-2 ēd. k.) un maisa masu + berot klāt atlikušo cieti. Masai jāsanāk kā skābam krējumam, bet lipīgam. Ne šķirdram!
    Ber klāt cieti tik ilgi, kamēr masa paliek kā akmens un nav...

    FOTO: TeddyWife

  5. Kad masa gatava, ber klāt vistas filejas gabaliņus iekšā un samaisa tā, lai masa būtu visapkārt filejai.
    Kad masa gatava, ber klāt vistas filejas gabaliņus iekšā un...

    FOTO: TeddyWife

  6. Nelielā katliņā lej iekšā eļļu (tik daudz, lai vistas fileja varētu peldēties tajā, gandrīz puse no pudeles, atkarīgs no katliņa). Kad eļļa uzkarsusi, liek iekšā dažus filejas gabaliņus un cepam 5-7 min., līdz tie kļūst zeltaini brūni. Tas aizņem visvairāk laika.
    Nelielā katliņā lej iekšā eļļu (tik daudz, lai vistas fileja...

    FOTO: TeddyWife

  7. Svarīgi nelikt pārāk daudz filejas gabaliņus iekšā katliņā, tie mēdz salipt kopā. Ik pa laikam pamaisa tos, lai apbrūninās smuki zeltaini brūni.
    Svarīgi nelikt pārāk daudz filejas gabaliņus iekšā katliņā,...

    FOTO: TeddyWife

  8. Kad visus filejas gabaliņus esam sagatavojuši, var ķerties klāt mērcei. Notīra ingveru, ķiploku un čili piparu (attīram no sēklām). Visu sagriež mazos gabaliņos.
    Kad visus filejas gabaliņus esam sagatavojuši, var ķerties k...

    FOTO: TeddyWife

  9. Nākamais solis - atsevišķā traukā lej 3 ēd. k. ūdens, 3 ēda. k. sojas mērces, 1 ēd. k. etiķa un ber klāt 3 ēd. k. cukura. visu samaisa, tā lai cukurs izkūst.
    Nākamais solis  - atsevišķā traukā lej 3 ēd. k. ūdens, 3 ēda...

    FOTO: TeddyWife

  10. Pannā ielej pavisam nedaudz eļļas un ber iekšā sagrieztu ingveru, ķiploku un čili piparu. apcep zeltaini brūnus.
    Pannā ielej pavisam nedaudz eļļas un ber iekšā sagrieztu ing...

    FOTO: TeddyWife

  11. Lej pannā iekšā pagatavato šķirdrumu un maisa.
    Lej pannā iekšā pagatavato šķirdrumu un maisa.

    FOTO: TeddyWife

  12. Kā tikai masa sāk karamelizēties (paliek nedaudz lipīga, šķidrums palicis mazāk, bet nav pilnībā izzudis!), ber klāt iepriekš sagatavotos filejas gabaliņus. Maisa tik ilgi, kamēr masa aplīp apkārt filejai (pāris min.).
    Kā tikai masa sāk karamelizēties (paliek nedaudz lipīga, šķi...

    FOTO: TeddyWife

  13. Liek bļodā un apber ar zaļumiem (sīpollokiem). Lieliski iet kopā ar rīsiem un kādiem salātiem.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA