Griķoto

2010. gada 21. decembris
Foto: Shutterstock.com
Pagatavotais daudzums pieteikoš 2-3 cilvēkiem. Un neprasa papildu piedevas, jo ir diezgan sātīgs. Griķu vietā protams var būt arī rīsi.
Pagatavošana
25 min
1. Uzvāra ūdeni tējkanā un uzlej griķiem. 2 min pakarsē un nokāš, lai griķi būtu ar maigāku garšu un bez rūgtuma.
2. Tad uzlej atkal ūdeni, pievieno buljona kubiņu un pielej ēdamkaroti eļļas - vāra kamēr gatavi. Pirms pilnas gatavības var vēlvienreiz pagaršot un pārbaudīt vai ir rūgtums un, ja ir, pielej vēl ūdeni, lai varētu nokāst.
3. Varīšanas laikā var uzkarsēt pannu un uzlikt 4 ēdamkarotes lauku krējuma vai sviestu, izkausē un uzber paciņu ar saldētiem dārzeņiem uz pannas gatavoties. No sākuma pagaida, kamēr lauku krējums kļuvis sviestveidīgs. Uz pannas var uzlikt vāku un gatavot līdz dārzēņi ir izsautējušies.
4. Pievieno griķus dārzeņiem pannā un samaisa, pievienojam mazliet karija un citas garšvielas pēc izvēles.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu