Sākums > Receptes > Deserti

Marikas šokolādes konfektes

2010. gada 20. decembris
Foto: marika jasa
Šogad Ziemassvētkos nolēmu taisīt tikai hand-made dāvaniņas un kā vienu no daudzajām gribējās arī ko gardu uzdāvināt. Šokolāde šķiet garšo mums visiem un skaisti izrotātas konfektītes, skaistā kastītē ar sausajiem ziediem un kafijas pupiņām.. šī bilde galvā mani iedvesmoja!
Pagatavošana
120 min
1. Sasmalcina Inidijas riekstu. No marcipāna saripina mazas bumbiņas.
Foto: marika jasa
2. No sākuma liek kausēties tumšo šokolādi, katliņā ielejot ūdeni un ar citu katliņu, kurā ir tumšā šokolāde, tur uz ūdens, kausē karstā ūdens peldē.
Foto: marika jasa
3. Pie tumšās šokolādes, kad tā ir izkususi, pieber klāt nedaudz sasmalcinātos indijas riekstus. Labāk visu šokolāde uzreiz nekausēt, bet pa bišķiņam, jo citādāk tad kad viņa vairakkārt tiek kausēta zūd kvalitāte.
4. Tad marcipāna bumbiņas iemet šokolādes katliņā, apviļā šokolādē un ieliek konfekšu papīrā, tāpat ar žāvētām plūmēm un aprikozēm.
Foto: marika jasa
5. Tad balto šokolādi, izkausē ūdens peldē, kad tā ir izkususi ar karotīti pārlej pāri dekoram šokolādes bumbiņām! Viss superr garda un jauka, hand- made ziemassvētku dāvaniņa ir gatava!! :)
Foto: marika jasa
6. Lai labi garšo!
Uz augšu