Elzasas skābie kāposti (choucroute alsacienne)

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābēti kāposti
  • 2 sīpoli
  • 2 āboli
  • 1 burkāns
  • 200 g zosu tauki
  • Apm.1/2l šampanietis (cremant d'alsace, ja patīk saldāki kāposti, jāņem saldāks vīns)
  • Garšvielu maisiņā sekojošas garšvielas
  • 3 daiviņas ķiploks
  • 2 krustnagliņas
  • 1 lauru lapa
  • 1 zariņš timiāns
  • 12 pipari
  • 6 kadiķogas
  • Gaļa
  • Dažādas kūpinātas gaļas
  • 600 g cūkas plecs
  • 1 cūkas stilbiņš
  • 400 g cūkas vēders
  • 8 desiņas (pēc gaumes)
  • 1 kg kartupeļi

Pagatavošana

180 min.
  1. Nogaršo kāpostus, ja pa stipru, tad nomazgā.
    Nogaršo kāpostus, ja pa stipru, tad nomazgā.
  2. Pīlē ieliek zosu taukus, uz lēnas uguns taukos apcep sīpolus, izņem sīpolus no taukiem.
  3. Pīlē apakšā liek pusi kāpostu, pārber ar sīpoliem, sariīvētiem burkāniem, sagrieztiem āboliem.
  4. Vienā malā ieliek stilbiņu. Vēderu un plecu sagriež šķēlēs, kārto virs kāpostiem, uzliek drusku kāpostus, ieliek maisiņu (marles maisiņs) ar garšvielām, saliek pa virsu pārējos kāpostus. Aplej ar šampanieti, papildina ar ūdeni, kamnēr ūdens gandrīz pārklāj kāpostus.
  5. Liek virsū vāku un cepeškrāsnī (ar ventilatoru) 180° cep 2 stundas.
  6. Pēc 2 stundām uzliek kartupeļus, cep vēl 1/2 stundu. Uzliek desiņas, cep vēl 10 minūtes.

Komentāri

To Aldis 2010. gada 19. decembris 09:13
Kas šajā receptē grūts? Sakrāmēt pīlē?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni