Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Elzasas skābie kāposti (choucroute alsacienne)

Elzasas skābie kāposti (choucroute alsacienne)

FOTO: Aldis K.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābēti kāposti
  • 2 sīpoli
  • 2 āboli
  • 1 burkāns
  • 200 g zosu tauki
  • Apm.1/2l šampanietis (cremant d'alsace, ja patīk saldāki kāposti, jāņem saldāks vīns)
  • Garšvielu maisiņā sekojošas garšvielas
  • 3 daiviņas ķiploks
  • 2 krustnagliņas
  • 1 lauru lapa
  • 1 zariņš timiāns
  • 12 pipari
  • 6 kadiķogas
  • Gaļa
  • Dažādas kūpinātas gaļas
  • 600 g cūkas plecs
  • 1 cūkas stilbiņš
  • 400 g cūkas vēders
  • 8 desiņas (pēc gaumes)
  • 1 kg kartupeļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Nogaršo kāpostus, ja pa stipru, tad nomazgā.
    Nogaršo kāpostus, ja pa stipru, tad nomazgā.

    FOTO: Aldis K.

  2. Pīlē ieliek zosu taukus, uz lēnas uguns taukos apcep sīpolus, izņem sīpolus no taukiem.
  3. Pīlē apakšā liek pusi kāpostu, pārber ar sīpoliem, sariīvētiem burkāniem, sagrieztiem āboliem.
  4. Vienā malā ieliek stilbiņu. Vēderu un plecu sagriež šķēlēs, kārto virs kāpostiem, uzliek drusku kāpostus, ieliek maisiņu (marles maisiņs) ar garšvielām, saliek pa virsu pārējos kāpostus. Aplej ar šampanieti, papildina ar ūdeni, kamnēr ūdens gandrīz pārklāj kāpostus.
  5. Liek virsū vāku un cepeškrāsnī (ar ventilatoru) 180° cep 2 stundas.
  6. Pēc 2 stundām uzliek kartupeļus, cep vēl 1/2 stundu. Uzliek desiņas, cep vēl 10 minūtes.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Cūkgaļas-kokosa iesmiņi ar ķiploku mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas