Jaungada kūka

2010. gada 10. decembris
Foto: Dansukker
Pagatavošana
100 min
1. Ieziež ar taukvielām un pārkaisa ar miltiem 3 folijas cepamformas. Sasmalcina riekstus. Sakarsē krāsni līdz 175°C.
2. Sakuļ olu baltumus cietās putās. Pieliek cukuru un turpina putot, līdz putas ir biezas un mirdzošas. Putojot pievieno kakao pulveri un sasmalcinātos riekstus.
3. Ieklāj mīklu formās. Cep vienā reizē vienu formu uz restītēm krāsns vidusdaļā 20 minūtes. Ļauj pamatnēm formās atdzist.
4. Sakuļ olu dzeltenumus, niedru cukuru un saldo krējumu nerūsējoša tērauda katlā. Putojot uzkarsē maisījumu, līdz tas ir biezs un irdens.
5. Izkausē šokolādi ūdens peldē. Iejauc dzeltenumu, cukura un krējuma maisījumā. Pēc vēlēšanās pievieno lāsi ruma, punša vai liķiera.
6. Izklāj glazūru pāri pamatnēm tā, lai visbiezākā kārta būtu uz virsējās pamatnes. Saliek glazētās pamatnes vienu virs otras.
7. Kūkas virsmu pēc vēlēšanās var rotāt ar kūkas rotājumiem (piemēram, sudraba lodītēm).
Uzglabā ledusskapī. Pasniedz aukstu. Kūku var arī sasaldēt.

Lai labi garšo!
Foto: Dansukker
Uz augšu