Sākums > Receptes > Zupas

Asie tomāti aukstajā mērcītē

2010. gada 8. decembris
Foto: vineta irbe
Pagatavošana
20 min
1. Tomātus ar nazi sasmalcina, liekot traukā, kur visu varēs samaisīt kopā. (Tomātus savā sulā ar visu sulu, bet marinādi gan ne)
2. Tīrus zaļumus sasmalcina, sarīvē vai sakapā ķiplokus, pievienojot tomātiem traukā. Pievieno sāli, piparus un čili, visu apmaisa ļauj minūti ievilkties, tad pievieno kefīru, visu samaisa un ļauj ievilkties.
3. Tiem, kas vēlas kreptīgāku... uz sakarsētas pannas liek pikuci sviesta un eļļas, strēmelītēs sagriestu vistas fileju un sagrieztus sīpolus. Pēc mirkļa pievieno timiāna zariņu, un, visu cepot, apzeltī. Kad gatavs, tad nedaudz atdzesē un pievieno augstākminētajiem asajiem tomātiem aukstajā mērcītē.
4. Pasniedz aukstu, kreptīgu, enerģisku un lielisku baudījumu dziļajā šķīvī.
5. papildus var vēl pievienot aso čilī;)
Uz augšu