Latviski tradicionālā dzērveņu debesmanna

Sastāvdaļas

  • 200 g dzērveņu
  • 200 g cukura
  • 100 g mannas
  • 1 litrs ūdens
  • 1 litrs piens pasniegšanai

Pagatavošana

25 min.
  1. Pārlasa un noskalo dzērvenes.
  2. Parlej pāri nedaudz ūdens (tā lai ūdens nosegtu ogas) un ar ar blenderi sasmalcina viendabīgā masā.
  3. Atšķaida ar ūdeni,izkās caur sietu,pievieno cukuru un visu un visu atlikušo ūdens daudzumu. Visu uzvāra.Vārot uz lēnas unguns,iemaisa mannu un,patstāvīgi maisot,vāra vēl 3minūtes.
  4. Iegūto ogu mannā putru atdzesē līdz aptuveni 30'c. Ja nepieciešams saldo ēdienu pagatavot ātri,katlu liek aukstā ūdens peldē. Ja ir laiks,ļauj masai atdzist pašai.
  5. Kuļ. Sāk ar lēniem miksera apgriezieniem un pakāpeniski ātrumu palielina. Jo ilgāk tiks kults,jo debesmanna kļus gaisīgāka,čauganāka,gaišāka un visbeidzot garšīgāka.
  6. Pasniedz ar aukstu pienu.
  7. Vispirms bļodiņa ielej pienu un tad uzmanīgi ar koka karoti ieliek skaistas debesmannas saliņas.
  8. Lai labi garšo! ;)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi