Sākums > Receptes > Zupas

Franču sīpolu zupa ar maizītēm

2010. gada 16. novembris
Foto: Slide
Pagatavošana
50 min
1. Katliņā izkausē sviestu un ber klāt sīpolus, pārber ar sāli un sautē uz nelielas uguns kādas 20 minūtes, kamēr tie mīksti, bet ne brūni. Ja sāk apbrūnēt par ātru, tad nogriez pavisam mazu liesmu.
2. Kad gatavi, pieber klāt miltus un samaisa.
3. Pielej buljonu. Pieliek timiāna zariņus, piparus un vāra uz nelielas uguns 25 minūtes, līdz sīpoli mīksti.
4. Tikmēr uzsilda krāsni 220 grādus karstu. Katru baltmaizes šķēlīti pārber ar sieru.
5. Liek maizītes krāsnī un cep aptuveni 5 minūtes, lai siers pilnībā izkūst.
6. Lej zupu šķīvī, pa virsu liek siera maizītes un pasniedz. :)
7. Labu apetīti!
Uz augšu