Ziemas gardums

4 1

Sastāvdaļas

  • Pamatam
  • 240 g margarīna cepšanai
  • 110 g cukura
  • 300 g miltu
  • Pildījumam
  • 40 g margarīna cepšanai
  • 2 olas
  • 160 ml gaišā sīrupa, kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ½ tējk. vaniļas cukura
  • 300 g brūnā cukura
  • 100 g dateļu bez kauliņiem
  • 100 –150 g grauzdētu lazdu riekstu
  • 150 g žāvētu augļu pēc vēlēšanās

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °С. Izklājiet apt. 20x30 cm lielu kūku formu ar cepamo papīru. Margarīnu sagrieziet gabaliņos, virtuves kombainā sakuliet to ar cukuru un pievienojiet miltus. Kuliet vēl nedaudz, līdz mīkla kļūst irdena. Ieklājiet mīklu kūku formā un paturiet to 10 minūtes aukstumā, pēc tam cepiet 25 minūtes. Pildījumam izkausējiet un nedaudz atdzesējiet margarīnu. Izkausēto margarīnu, sakultas olas, sīrupu, vaniļas cukuru un brūno cukuru sajauciet viendabīgā masā, uzlejiet uz izceptā pamata un pārkaisiet ar dateļu gabaliņiem, sasmalcinātiem riekstiem un sagrieztiem žāvētiem augļiem. Cepiet 25 minūtes un pirms pasniegšanas ļaujiet stundu atdzist.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize