Sākums > Receptes > Deserti

Ceptas bumbieru pusītes ar biezpienu

2010. gada 14. novembris
Foto: Shutterstock.com
Vai esi ēdis ceptu bumbieru? Tas ir tik pat labs, ja ne labāks par ceptu ābolu. Papildināts ar biezpienu, medu un valriekstiem, izcils deserts garantēts.
Pagatavošana
35 min
1. Bumbierus pārgriež uz pusēm, izgriež serdes.
2. Uz katras bumbieru pusītes liek kaudzīti biezpiena, pārkaisa ar kanēli, pārlej 4 ēdamkarotes medus.
3. Bumbierus liek cepamajā veidnē un sakarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cep ampēram 10 minūtes.
4. Tad katrai bumbieru pusītei uzliek veselu vai sasmalcinātu valriekstu, liek atpakaļ krāsnī un cep vēl 10 minūtes – kamēr bumbieri mīksti un virsiņas sāk zeltoties.

Pasniedzot pārlaista ar atlikušo medu.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu